top icon
Κόσμος

«Lancia Design Day» στις 28 Νοεμβρίου (+video)

Η Lancia ξεκινά το ταξίδι της προς τη διαδικτυακή παρουσίαση «Lancia Design Day», με τους θρύλους που με το μοναδικό τους στιλ, ενέπνευσαν τα τρία νέα μοντέλα της ιταλικής εταιρείας.

Μέσω του δυναμισμού, της χάρης και της διαφορετικότητας, το ταξίδι αποκαλύπτει τις ρίζες του εκλεπτυσμένου και διαχρονικού Ιταλικού design που οδήγησε στον αυτοπροσδιορισμό της μάρκας ως Progressive Classic («Προοδευτικά Κλασική»). Η διαδικτυακή παρουσίαση Lancia Design Day θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 12:00 ώρα Ελλάδας. Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την παρουσίαση μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

Η Lancia προσκαλεί το κοινό σε μια σειρά τριών ραντεβού, πριν την πραγματοποίηση της διαδικτυακής παρουσίασης Lancia Design Day στις 28 Νοεμβρίου, η οποία και θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση της εταιρείας. Το πρώτο από αυτά φέρνει στο προσκήνιο μερικούς από τους θρύλους του παρελθόντος, οι οποίοι αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για τρία από τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας.

Lancia Design Day

Οι Aurelia, Flaminia, Fulvia, Beta HPE, Gamma, Delta, Stratos και 037 διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Μερικά είναι κομψά και χαριτωμένα μοντέλα, ενώ άλλα επιθετικά και ακραία. Όμως, όλα τους μοιράζονται το μοναδικό στιλ της Lancia που έχει τη δύναμη να ξεπερνά τα όρια του χώρου και του χρόνου. Αυτή είναι η δύναμη που τα διατηρεί σύγχρονα και ελκυστικά μέχρι και σήμερα.

Lancia Design Day

«Η σχεδίαση και η ομορφιά αυτών των «κοσμημάτων της αυτοκίνησης» μας ενέπνευσε για τη δημιουργία τριών μελλοντικών μοντέλων της Lancia», δήλωσε ο κ. Luca Napolitano, CEO της Lancia. «Αυτά περιλαμβάνουν το νέο Ypsilon για το 2024, το μοντέλο που θα μας επιτρέψει να μπούμε στη μεγαλύτερη κατηγορία της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή, η μυώδης νέα Delta το 2028 με τις γεωμετρικές της γραμμές θα συγκινήσει κάθε ενθουσιώδη φίλο του αυτοκινήτου στην Ευρώπη».

Η Lancia αυτοπροσδιορίζεται ως μια Progressive Classic («Προοδευτικά Κλασική») εταιρεία, δηλαδή μια μάρκα που σέβεται την πολύτιμη κληρονομιά της και παράλληλα έχει τη δύναμη να κοιτάει με φιλοδοξία το μέλλον. Η καινοτομία και η διαχρονική σχεδίαση αποτελούν σταθερές αξίες, στις οποίες θα προστεθεί η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η εστίαση στην ικανοποίηση των πελατών.

Lancia Design Day

«Ο σεβασμός στην ιστορία μας και η σύνδεση της με τη βιωσιμότητα και την πελατοκεντρική προσέγγιση αποτελούν τις κατευθυντήριες γραμμές για το δεκαετές πλάνο της Αναγέννησης μας», συμπλήρωσε ο κ. Napolitano. «Μέσω αυτών σκοπεύουμε να γίνουμε μια αξιοσέβαστη μάρκα στην premium κατηγορία. Πρωταγωνιστές σε αυτή την πορεία θα είναι τρία νέα μοντέλα της Lancia, τα οποία σχεδιάστηκαν ώστε να ξεχωρίζουν ανάμεσα στον ανταγωνισμό, αλλά και μεταξύ τους».

Και τα τρία νέα μοντέλα θα χαρακτηρίζονται από τρία ξεχωριστά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της Lancia: τη χαρακτηριστική μάσκα chalice το σχήμα της οποίας είναι εμπνευσμένο από το Άγιο Δισκοπότηρο, την επίσης χαρακτηριστική γραμμή του προφίλ, αλλά και τις έντονες, γεωμετρικές φόρμες. Με έμπνευση από τη Lancia Aurelia και τη Delta, η νέα μάσκα θα αποτελεί μια μοντέρνα εκδοχή, η οποία θα διατηρεί όμως τη σύνθεση οριζόντιων και κάθετων γραμμών που θα φιλοξενούν και το λογότυπο της μάρκας. Η γραμμή στο προφίλ θα φέρνει στη μνήμη εικόνες από μοντέλα όπως η Aurelia B20, ενώ οι έντονες γεωμετρικές φόρμες στο εμπρός και πίσω μέρος που θα συνδυάζονται με στρογγυλά φωτιστικά σώματα θα τιμούν το πιο επιθετικό και τεχνικό πνεύμα της εταιρείας, όπως αυτό εκφράστηκε από μοντέλα όπως οι 037, Stratos και Delta, τα αγωνιστικά «θηρία» που κυριάρχησαν στους αγώνες ράλλυ για περισσότερα από 20 χρόνια.

Lancia Design Day

Εκτός από τη χάρη και το δυναμισμό, υπάρχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό στη σχεδίαση της Lancia: η διαφορετικότητα που αντλεί έμπνευση από διάφορες πηγές έτσι ώστε να επιτευχθεί ένα αρμονικό και άρτιο αποτέλεσμα. Όπως και στα διάσημα Ιταλικά έπιπλα, η Lancia φέρνει αυτή την ξεχωριστή προσέγγιση στο πρωτότυπο και άνετο εσωτερικό των αυτοκινήτων της, όπως εκείνο των Gamma και Beta. Την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια μπορεί να δει κανείς στο εσωτερικό της Fulvia Coupé του 1965, όπου η κομψότητα συνδυάζεται με το δυναμισμό και την απόδοση. Αυτό είναι ακόμα ένα δείγμα της μοναδικότητας της Lancia.

Δύο από τα μοντέλα που εκφράζουν απόλυτα αυτή τη μοναδικότητα, είναι και οι Lancia Beta HPE και Gamma Coupe, οι οποίες αναστάτωσαν με την παρουσία τους το χώρο του αυτοκινήτου και αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το μέλλον της μάρκας.

Lancia Design Day

Η Lancia Beta HPE (High Performance Estate) είναι ένα πανέμορφο, σπορ, οικογενειακό αυτοκίνητο, ιδιαίτερα κομψό και την ίδια στιγμή εξαιρετικά ευρύχωρο. Σχεδιασμένη από τον Pininfarina και κατασκευασμένη σε τρεις σειρές, αποτελεί αναμφίβολα την πιο γοητευτική εκδοχή της Lancia Beta. Με την παρουσίασή της το 1975 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Beta HPE κέρδισε αμέσως το κοινό με τη διαφορετικότητά της και ιδιαίτερα με την ευφυή σχεδίαση του πίσω μέρους που ήταν φιλόξενο πρακτικό και εκλεπτυσμένο. Ένα χρόνο αργότερα, ήταν η σειρά της φουτουριστικής Lancia Gamma Coupe να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας στην Γενεύη. Το φιλόξενο εσωτερικό απέπνεε μια αίσθηση υψηλής ποιότητας και αρμονίας, χάρη και στη συνεργασία της Lancia με διάσημους Ιταλικούς οίκους, όπως για παράδειγμα εκείνον του Ermenegildo Zegna. Η Gamma Coupe αποτελούσε την τελευταία εξέλιξη των σπουδαίων GT Coupe της Lancia, μιας σειρά που περιλάμβανε μοντέλα όπως η Aurelia και η Flaminia, με τη δεύτερη να αποτελεί και την πηγή έμπνευσης της Gamma Coupe.

Δείτε το video από τα θρυλικά μοντέλα της Lancia

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ