top icon
Κόσμος

Μια Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale σε τιμή… όνειρο

Ένα από τις μόλις 250 αντίτυπα της Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale που κατασκευάστηκαν ποτέ, παρά την αλμυρή τιμή της, μπορεί να γίνει τώρα δικιά σας.

Η Lancia Delta Integrale είναι ένα αυτοκίνητο που σημάδεψε την πορεία της ιταλικής εταιρείας. Τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και «εντός» των ειδικών διαδρομών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, στα πλαίια του οποίου η Delta κατέκτησε 44 νίκες, 6 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 4 Οδηγών, από το 1987 έως και το 1991.

Η πρώτη έκδοση παραγωγής της Lancia Delta Intergrale με τη διακριτική ονομασία Evoluzione, παρουσιάστηκε στα τέλη του 1991 διαθέτοντας μεγαλύτερα μετατρόχια σε σχέση με τις προκατόχους της, σε συνδυασμό με έναν επανασχεδιασμένο 16βάλβιδο κινητήρα με απόδοση 210 ίππων και εσωτερικό επενδεδυμένο με Alcantara.

Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale

Η Evoluzione II, η οποία παρουσιάστηκε δύο χρόνια αργότερα διαθέτοντας νέο στροβιλοσυμπιεστή, καταλυτικό πλέον μετατροπέα και απόδοση 215 ίππων, αποτέλεσε τη βάση για μια σειρά από ειδικές εκδόσεις της Lancia Delta Integrale έως και το τέλος της παραγωγής το 1995.

Βασισμένη στην Evoluzione II, η Edizione Finale αποτελεί μια από τις πιο σπάνιες και περιζήτητες Lancia Delta Intergrale. Κατασκευασμένη αποκλειστικά για την ιαπωνική αγορά, η Evoluzione II Edizione Finale παρήχθη μόλις σε 250 αντίτυπα, όλα με στο χρωματισμό Rosso Amaranto. Αυτή η Delta κοσμούνταν εξωτερικά από την χαρακτηριστική κίτρινη/μπλε ρίγα στα χρώματα της Fulvia HF, ενώ το εσωτερικό από αλουμινένια ποδοστήρια της OMP και σπορ καθίσματα της Recaro.

Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale

Από εκεί και πέρα, οι μηχανικοί της Lancia προίκισαν τη συγκεκριμένη έκδοση με χαμηλωμένα ελατήρια της Eibach, ανθρακί ζάντες ελαφρού κράματος με διάμετρο 16 ίντσες, μπάρα θόλων της OMP και ένα επανασχεδιασμένο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα που προσδιόριζε την ισχύ στους 250 ίππους.

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο εξήχθη στο Βέλγιο το 2008 και εν συνεχεία αγοράστηκε από τον μοναδικό του κάτοχο στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2009. Η σπάνια αυτή Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale έβγαλε για πρώτη φορά άδεια κυκλοφορίας στη Μ. Βρετανία το 2011 και από τότε έχει διανύσει συνολικά μόλις 5.500 χλμ.  

Τώρα, χάρη στην DK Engineering, η συγκεκριμένη Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale μπορεί να γίνει δική σας, αρκεί να είστε διατεθειμένοι να καταβάλλετε 224.995 λίρες, ή διαφορετικά με βάση τις τρέχουσες ισοτομίες, 267.523 ευρώ.

Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale
  • Lancia
  • Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale
  • Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale
  • Lancia Delta Integrale Evo II Edizione Finale
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ