top icon
Κόσμος

Πόσα Tesla κυκλοφορούν στους δρόμους;

Η Tesla παραμένει ένας μικρός κατασκευαστής αυτοκινήτων. Ή μήπως όχι, τελικά;

Σύμφωνα με την Tesla, από το 2008, όταν και ξεκίνησε η παραγωγή του Roadster, χρειάστηκαν 12 ακριβώς χρόνια προκειμένου να κατασκευαστούν 1.000.000 ηλεκτρικά οχήματα με τα σήματά της, επίδοση που επετεύχθη την άνοιξη του 2020.

Από τότε, η Tesla άρχισε να «πολλαπλασιάζει» την παραγωγή και τις πωλήσεις της κάθε χρόνο. Και κάπως έτσι, με άρμα το Model 3, και λίγα αργότερα με την αρωγή και του Model Y, η αμερικανική εταιρεία χρειάστηκε 18 μήνες για το επόμενο εκατομμύριο και επιπλέον 11 για το 3.000.000ό Tesla, ενώ στο τέλος του 2022, η εταιρεία από το Palo Alto των ΗΠΑ «έπιασε» συσσωρευτικά τις 3,7 εκατομμύρια μονάδες.

Για την παραγωγή του τελευταίου και 4ου κατά σειρά εκατομμυρίου απαιτήθηκαν μόλις 7 μήνες, κάτι που υποδεικνύει ένα μέσο ρυθμό παραγωγής άνω των 1,7 εκατομμυρίων μονάδων ετησίως.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια την Tesla, η ετήσια παραγωγική δυναμική της στα τέσσερα εργοστάσια που διαθέτει σε Καλιφόρνια, Κίνα, Γερμανία και Τέξας είναι πάνω από 1,9 εκατομμύρια μονάδες.

Μακροπρόθεσμα, η Tesla σκοπεύει να επεκτείνει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα σε υπάρχοντα εργοστάσια και να κατασκευάσει επιπλέον Gigafactory σε όλο τον κόσμο, με το νεότερο εξ αυτών να βρίσκεται στο Μεξικό.

Ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ ο όγκος παραγωγής της Tesla αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία του Elon Musk δεν σκοπεύει να «πλημμυρίσει» την αγορά με μεγάλο αριθμό διαφορετικών μοντέλων, τα οποία δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 9 με 10 έως τα τέλη της δεκαετίας.

Tesla Insurance

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ