top icon
Κόσμος

Πρεμιέρα για το Kia Picanto με σημαντικές αισθητικές αλλαγές

Το νέο Kia Picanto έρχεται με εξελιγμένη σχεδιαστική φιλοσοφία και ατμοσφαιρικούς κινητήρες να συνεχίσει την εμπορική του πορεία.

Με τους περισσότερους κατασκευαστές να εγκαταλείπουν τα μικρά αυτοκίνητα, η Kia δείχνει εμπιστοσύνη στο μικρό της Picanto, προχωρώντας στην ανανέωσή του. Ένα αυτοκίνητο που τοποθετείται στην κατηγορία A, με compact διαστάσεις και είναι εστιασμένο για την πόλη.

Ωστόσο, η Kia τόλμησε και δημιούργησε μια έκδοση με πιο σπορ εμφάνιση και διακριτικά GT-Line, την οποία και ανανεώνει. Οι αλλαγές εξωτερικά είναι εκτεταμένες, κάτι που όμως δεν ισχύει και για την καμπίνα των επιβατών.

Kia Picanto 2023

Kia Picanto

Πιο αναλυτικά το εμπρός μέρος της κορυφαίας έκδοσης του Kia Picanto δεν φοβάται να διαφοροποιηθεί, αρνούμενο τον μινιμαλισμό. Υιοθετεί στοιχεία από τα μεγαλύτερα αδελφά μοντέλα, όπως το Niro, προκειμένου να αποκτήσει μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Οι μεγάλες εισαγωγές αέρα κυριαρχούν και δίνουν τον τόνο στη σχεδίαση, ενώ τα λεπτά φωτιστικά σώματα ενώνονται τώρα στο πάνω μέρος με μια «φωτεινή» μπάρα Ανάλογη σχεδιαστική φιλοσοφία έχει ακολουθηθεί και στα κάθετα φωτιστικά σώματα πίσω. Το diffuser συμπληρώνει τη σπορ εικόνα του πίσω μέρους.

Kia Picanto 2023

Kia Picanto

Στην πράξη το Kia Picanto GT-Line, παρά την επιθετική του εμφάνιση, είναι ένα αυτοκίνητο πόλης. Πατά σε τροχούς 14 ιντσών στη βασική του εκδοχή, ενώ οι πιο πάνω εκδόσεις έχουν ζάντες 15 ή 16 ιντσών. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου ανήκει και μια οροφή που ανοίγει και καθιστά πιο φωτεινό το εσωτερικό.

Όσον αφορά το τελευταίο, έχει δεχθεί κάποιες μικρές αλλαγές εξέλιξης, σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά. Η οθόνη αφής 8 ιντσών και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων κυριαρχούν, ενώ τα χειριστήρια για τον κλιματισμό είναι ξεχωριστά από τον πίνακα οργάνων, προσφέροντας καλύτερη εργονομία. Η έκδοση GT-Line έχει πιο σπορ τιμόνι με κοφτό κάτω μέρος, ενώ είναι και θερμαινόμενο, εξοπλισμός που δεν συνηθίζεται σε μοντέλα της κατηγορίας A.

Kia Picanto 2023

Kia Picanto

Το νέο Picanto εξοπλίζεται με το ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) και μια σειρά συστημάτων ασφάλειας που καθιστούν το μικρό Kia ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα της κατηγορίας του. Ανάλογα με την έκδοση διαθέτει σύστημα «Αποφυγής Εμπρόσθιας Σύγκρουσης», ανιχνεύοντας οχήματα, ποδήλατα και πεζούς. Επιπλέον, το Picanto είναι διαθέσιμο με σύστημα «Αποφυγής Σύγκρουσης Τυφλού Σημείου», «Διατήρηση Λωρίδας Κυκλοφορίας» και «Προσοχής Οδηγού».

Όσον αφορά τη γκάμα των κινητήρων, η Kia θα διαθέτει το νέο Picanto με τους βενζίνης 1,0 και 1,2 λίτρων. Ο μικρός εστιάζει στην αποδοτικότητα, ενώ ο 1.2 προσφέρει περισσότερη δύναμη. Αμφότεροι οι κινητήρες έχουν δεχθεί βελτιώσεις προκειμένου να εκπέμπουν λιγότερα CO2. Για τη μετάδοση που περνάει στους εμπρός τροχούς φροντίζει ένα χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων ή ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο (AMT), το οποίο βασίζεται στο χειροκίνητο 5άρι.

Kia Picanto 2023

Kia Picanto

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Kia Picanto 2023
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ