top icon
Κόσμος

Tesla: Φρένο στην παραγωγή σε Σαγκάη και Βερολίνο

Η Tesla θα αξιοποιήσει τα διακοπή λειτουργίας του νέου της εργοστασίου στο Βερολίνο προκειμένου να βελτιώσει τις διαδικασίες κατασκευής και να μειώσει το χρόνο που «ξοδεύει» κάθε αυτοκίνητο στους σταθμούς παραγωγής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Tesla θα σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του Model Y στη Σαγκάη για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου και στη συνέχεια θα βάλει ανάλογο φρένο σε εκείνη του Model 3, για 20 ημέρες, από τις 18 Ιουλίου.

Οι εργασίες αναβάθμισης στο εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα, που έχουν ως στόχο τους την ενίσχυση της παραγωγής και των δύο οχημάτων, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Αυγούστου.

Tesla - Elon Musk - Gigafactory Berlin

Την ίδια στιγμή, ο ιστότοπος TeslaMag ανέφερε ότι το γερμανικό εργοστάσιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα κάνει «ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων», αρχής γενομένης από την 11η Ιουλίου. Ο γερμανικός ιστότοπος ανέφερε ότι η Tesla σκοπεύει να διπλασιάσει περίπου τον ρυθμό παραγωγής της από τον Αύγουστο.

Ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RBB ανέφερε τη Δευτέρα ότι το ως άνω διάλειμμα, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουλίου, θα επιτρέψει τη βελτιστοποίηση και την αναπροσαρμογή των διαδικασιών παραγωγής στο εργοστάσιο.

Η εφημερίδα Bild επικαλέστηκε το δημοσίευμα του TeslaMag αναφέροντας ότι μέρος της γενικής «αναδιάρθρωσης» στο εργοστάσιο θα επικεντρωθεί στο να διασφαλίσει ότι τα αμαξώματα των αυτοκινήτων περνούν μόνο 30 δευτερόλεπτα σε κάθε σταθμό παραγωγής, αντί να ξοδεύουν, επί του παρόντος, έως και τρία λεπτά σε κάθε στάδιο.

VW - Tesla

Η Tesla έχει δηλώσει ότι θέλει να παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως στο Grünheide της Γερμανίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, το εργοστάσιο παράγει μόνο 1.000 αυτοκίνητα την εβδομάδα, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πόσοι από τους 4.500 υπαλλήλους θα τεθούν σε καθεστώς διακοπών και πόσοι τεχνικοί θα παραμείνουν για την αναδιοργάνωση της παραγωγής .

Αν μη τι άλλο, το μεγαλύτερο πλήγμα στην απόδοση της Tesla το περασμένο τρίμηνο προήλθε από το lockdown της Σαγκάης. Ως αποτέλεσμα, η Tesla παρέδωσε κατά 17,9% λιγότερα ηλεκτρικά οχήματα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το πρώτο.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο δήλωσε χθες ότι παρέδωσε 254.695 οχήματα την περίοδο «Απρίλιος-Ιούνιος 2022», έναντι 310.048 το προηγούμενο τρίμηνο.

Παρά την πτώση των παραδόσεων σε σχέση με το Q1, ο Ιούνιος του 2022 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της Tesla ως προς την παραγωγή νέων οχημάτων.

Από τα 254.695 οχήματα της Tesla που βρήκαν νέους ιδιοκτήτες κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα 16.162 ανήκαν στην οικογένεια των Model S και Model S και τα 238.533 σε εκείνη των Model 3 και Model 3.

Tesla - VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ