top icon
Κόσμος

Τίτλοι τέλους για το VW up!

Μετά από 12 χρόνια στην αγορά, το μικρό VW up! σταματάει την εμπορική του πορεία.

Το up!, το τελευταίο από τη γνωστή τριάδα μικρών του Ομίλου VW θα αποτελεί σύντομα παρελθόν, καθώς η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή του. Έτσι, με τη διακοπή παραγωγής των αδελφών μοντέλων Skoda Citigo και Seat Mii, ήρθε η σειρά του up!, σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar.

VW up! GTi

VW up! GTi

Η παρουσία του στην αγορά ήταν για περισσότερο από 12 χρόνια, έχοντας στη γκάμα του εκδόσεις με μικρό κινητήρα βενζίνης αλλά και γρήγορη εκδοχή GTi, όπως και μια αμιγώς ηλεκτρική. Η γερμανική εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει μια ηλεκτρική έκδοση ενός μικρού μοντέλου στη γκάμα, στο άμεσο μέλλον.

VW up! GTi

Πρόσφατα η VW παρουσίασε ένα ηλεκτρικό GTi. Η ιδέα αυτής της έκδοσης δεν είναι εντελώς νέα, καθώς προηγείται της παρουσίασης του ID. 2all, στο οποίο βασίζεται. Οι σχεδιαστές της εταιρείας το είχαν στο μυαλό τους πριν καν παρουσιάσουν το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο και αυτό αποτυπώνεται στη φιγούρα του ID. GTI Concept, που θα δούμε στα επόμενα δύο χρόνια να κυκλοφορεί στους δρόμους.

Όπως έγινε και με τη Skoda και τη Seat, οι οποίες μετά την παύση παραγωγής των μικρών Citigo και Mii αντίστοιχα, βρέθηκαν να έχουν εισαγωγικό μοντέλο τα Fabia και Ibiza, έτσι και με την VW το πιο προσιτό μοντέλο της θα είναι το Polo.

VW up! GTi

VW up! GTi

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ