12 Οκτ 2017

Τίτλοι τέλους για το VW Scirocco

Η γερμανική εταιρεία δεν δέχεται και επισήμως πλέον παραγγελίες για το μικρομεσαίο σπορ κουπέ της. 

VW Scirocco

Στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων εξαιτίας των βαρύτατων οικονομικών επιπτώσεων του διαβόητου σκανδάλου, αλλά και στα πλαίσια μιας ευρύτερης αναδιοργάνωσης που συντελείται αυτή τη στιγμή στους κόλπους του γερμανικού Ομίλου, η VW αποφάσισε και με τη… βούλα πλέον να «σκοτώσει» το Scirocco.

Οι περικοπές, άλλωστε, στις τάξεις του Ομίλου VW δεν είναι κάτι το νέο το τελευταίο διάστημα, μιας και για να διατηρηθεί η οικονομική βιωσιμότητα του αυτοκινητικού γίγαντα των 12 εταιρειών μετά και το ξέσπασμα του γνωστού σκανδάλου χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων, οι περικοπές σε προσωπικό, δραστηριότητες αλλά και σε μοντέλα, φαντάζει αναπόφευκτη. Ήδη οι Γερμανοί έχουν... τραβηχτεί από τις δημοφιλέστερες αγωνιστικές διοργανώσεις του πλανήτη, με την VW να αποχωρεί από το WRC και την ομόσταβλη Audi από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

Το πρώτο... θύμα του πλάνου περικοπών του Ομίλου VW όσον αφορά στα διαθέσιμα μοντέλα της γκάμας της είναι το Scirocco, ενώ εικάζεται πως το δρόμο του θα ακολουθήσει και το Beetle, δύο μοντέλα με μικρή –είναι η αλήθεια- εμπορική απήχηση. Και για να αντιληφθεί κανείς το πόσο ισχνές, σε σχέση με τα mainstream μοντέλα της VW, είναι οι πωλήσεις τους, αρκεί να σημειώσουμε πως όλα τα ταξινομημένα εν έτει 2016 Scirocco και Beetle ανά την Ευρώπη δεν κατάφεραν να «προσπεράσουν» σε αριθμό τα Golf που πουλήθηκαν τον πρώτο κιόλας μήνα της χρονιάς που διανύουμε.

 «Τα Scirocco και Bettle εκπροσωπούν δύο συναισθηματικές και θελκτικές κατηγορίες, όμως ο εκάστοτε σχεδιασμός μοντέλων της VW δε σημαίνει ότι κάθε φορά κάθε μοντέλο θα περνά στην επόμενη γενιά», δηλώνουν χαρακτηριστικά ανώτατα στελέχη της VW.

Κλείνοντας αξίζει να σημειώσουμε πως η γερμανική εταιρεία έχει στη διάθεσή της αυτή τη στιγμή ένα μικρό στοκ καινούργιων Scirocco, που ήδη έχουν πάρει το δρόμο της εξόδου από τη γραμμή παραγωγής._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • VW Scirocco
  • VW Scirocco
  • VW Scirocco
  • VW Scirocco
Ετικέτες: