top icon
Κόσμος

Το ανθρωποειδές ρομπότ της Figure στην υπηρεσία της BMW

Η BMW επιστρατεύει τις υπηρεσίες ενός ανθρωποειδούς ριμότ σε μεγάλο της εργοστάσιο.

Η startup εταιρεία στον τομέα της ρομποτικής Figure δήλωσε ότι υπέγραψε συνεργασία με την BMW προκειμένου να εισάγει τα ανθρωποειδή ρομπότ της σε εγκαταστάσεις παραγωγής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις ΗΠΑ. Και αυτό δεν αποτελεί παρά μία ακόμα επιβεβαίωση μιας τάσης που θέλει όλο και περισσότερες εταιρείες να στρέφονται σε ρομπότ που μοιάζουν με ανθρώπους για να αναλάβουν συγκεκριμένες εργασίες.

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την πρώτη εμπορική συμφωνία που έχει υπογράψει η Figure από την ίδρυσή της το 2022. Αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε πόσα ρομπότ θα χρησιμοποιεί η BMW, η συνεργασία θα ξεκινήσει με μικρές ποσότητες και θα επεκταθεί εάν εκπληρωθούν οι στόχοι απόδοσης, σύμφωνα με τον CEO της Figure, Brett Adcock.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ της Figure θα εισαχθούν στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, τη μεγαλύτερη εξαγωγική μονάδα αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, η οποία αυτή τη στιγμή απασχολεί 11.000 άτομα.

Όπως ανακοινώθηκε, τα ρομπότ θα ενσωματωθούν στις διαδικασίες κατασκευής, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος βαφής και αμαξωμάτων καθώς και στις αποθήκες της μονάδες μέσα στους επόμενους 12 με 24 μήνες, αφού προηγούμενως εκπαιδευτούν στην εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών.

«Έχουμε σχεδιάσει το ρομπότ ώστε να είναι ασφαλές δίπλα στους ανθρώπους. Η συνεργασία με την BMW στον αυτοματισμό σε μια μονάδα παραγωγής είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς και την προσπάθειά μας», δήλωσε ο Brett Adcock.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Tesla συνεχίζει την εξέλιξη του δικού της ανθρωποειδούς ρομπότ, γνωστού με την ονομασία Optimus, παρουσιάζοντας μάλιστα πρόσφατα την τελευταία εκδοχή του. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Elon Musk έχει προβλέψει ότι 1 δισεκατομμύριο ανθρωποειδή ρομπότ θα αναπτυχθούν στον πλανήτη Γη μέσα στη δεκαετία 2040.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ