top icon
Κόσμος

Το χρηματιστήριο του άνθρακα: Bιομηχανίες αγοράζουν προστατευόμενες εκτάσεις για να μπορούν να ρυπαίνουν

Κολοσσοί στον τομέα τους, όπως η Shell, η Gucci και η Disney, αλλά και χιλιάδες άλλες εταιρείες, έχουν αποφασίσει να αποτινάξουν από πάνω τους τις κατηγορίες ότι η δραστηριότητά τους προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στον πλανήτη.

Ναι, έχετε δίκιο, τα εργοστάσιά μας ρυπαίνουν τον πλανήτη, διοχετεύουν τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Αλλά τι θέλετε, να τα κλείσουμε; Να επιστρέψουμε στην εποχή των σπηλαίων; Ας κάνουμε κάτι άλλο, λοιπόν: Να επενδύσουμε στις μη ρυπογόνες πηγές ενέργειας, στην προστασία των δασών, στην αναδάσωση. Έτσι θα ρυπαίνουμε χωρίς να αισθανόμαστε τύψεις.

Αυτό, μέσα σε λίγες λέξεις, συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις βαριές βιομηχανίες του πλανήτη. Κολοσσοί στον τομέα τους, όπως η Shell, η Gucci και η Disney, αλλά και χιλιάδες άλλες εταιρείες, έχουν αποφασίσει να αποτινάξουν από πάνω τους τις κατηγορίες ότι η δραστηριότητά τους προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στον πλανήτη. Με ποιον τρόπο; Επενδύοντας ένα ποσό των κερδών τους σε δράσεις που, υποτίθεται, «ισοφαρίζουν» την δική τους ρυπογόνα παρουσία με μια σειρά από ενέργειες που αναζωογονούν την ατμόσφαιρα και προωθούν την πράσινη ενέργεια.

Διαβάστε περισσότερα στo www.intronews.gr

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ