top icon
Κόσμος

Το νέο μικρό ηλεκτρικό της Cupra θα λέγεται Raval

H Cupra βαφτίζει το νέο ηλεκτρικό σούπερ μίνι μοντέλο της που θα κυκλοφορήσει το 2025 με το όνομα Raval.

Αρχικά, το είδαμε ως πρωτότυπο με την ονομασία UrbanRebel, και πλέον το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Cupra, το οποίο θα αποτελέσει σε δύο χρόνια από σήμερα την αιχμή του δόρατος για τους Ισπανούς στην κατηγορία των οχημάτων μηδενικών εκπομπών, αποκτά το… κανονικό του όνομα. Που δεν είναι άλλο από το έυηχο Raval.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης αυτοκινήτου Automobile Barcelona, ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος των Seat και Cupra, επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο το όνομα του μελλοντικού αστικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας – ένα όνομα που αποτίει φόρο τιμής στη γειτονιά Raval που βρίσκεται στην καρδιά της Βαρκελώνης.

Cupra EV - Cupra Raval

«Η γειτονιά Raval είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη της Βαρκελώνης. Και σήμερα, είμαστε περήφανοι που ανακοινώνουμε πως το μελλοντικό αστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας θα έχει αυτό το όνομά και θα αντιπροσωπεύει το πνεύμα της. Όπως κάναμε με το Cupra Born, τώρα θέλουμε να εκφράσουμε την ουσία του Raval και να συνεχίσουμε να εμπνέουμε τον κόσμο από τη Βαρκελώνη», εξήγησε ο Wayne Griffiths συμπληρώνοντας:

«Το Raval δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο. Είναι μια πρόσκληση για μια νέα γενιά, που περιμένει κάτι καλύτερο. Ένα αστικό, επαναστατικό και 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δικό του χαρακτήρα και συνδεδεμένο με την Gen Z. Κάτι πιο συναισθηματικό». 

Cupra Raval

Το Cupra Raval – το alter ego με άλλα λόγια του ομογάλακτου VW ID. 2all – θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της Seat S.A. στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τον μετασχηματισμό του εργοστασίου το οποίο θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του VW Group.

Διαβάστε επίσης: Το εργοστάσιο της Seat στο Martorell μπαίνει στην πρίζα – και υπάρχει λόγος

Η Cupra ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι, μαζί με τον ambassador της μάρκας και ηθοποιό Daniel Brühl, θα φέρει την ουσία του “Bar Raval” στο Βερολίνο στο μελλοντικό Cupra City Garage, το οποίο θα ανοίξει αργότερα φέτος στη γερμανική πόλη.

Cupra UrbanRebel - Raval

Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο στην ιστορία της Cupra

Η Cupra ανακοίνωσε το όνομα του μελλοντικού της μοντέλου παράλληλα με τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους, που είναι τα καλύτερα στην ιστορία της Seat S.Α. Πιο συγκεκριμένα, στο πρώτο τρίμηνο του 2023, η εταιρεία σημείωσε λειτουργικά κέρδη ρεκόρ ύψους 144 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιπροσωπεύει βελτίωση της τάξης των 139 εκατ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, και κύκλο εργασιών 3,6 δισ. ευρώ (+48%). Τα ιστορικά αυτά νούμερα οφείλονται στην Cupra, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Από το λανσάρισμά της το 2018, η Cupra έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Το 2022, η μάρκα έφτασε τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε τζίρο (το 40% του συνόλου της εταιρείας), καθιστώντας την μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη και την Ισπανία. Τα στοιχεία του τρέχοντος έτους είναι επίσης θετικά, με 46.600 πωλήσεις κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, (+83% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022).

Cupra Raval

Cupra: Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα

Η Cupra παρουσίασε επίσης το νέο Tavascan στο κοινό, το πρώτο 100% ηλεκτρικό SUV της μάρκας, για πρώτη φορά στο Automobile Barcelona. Το μοντέλο έκανε πρεμιέρα στις 21 Απριλίου στο Βερολίνο.

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα το οποίο ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και τελικά αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες στην εκδήλωσή μας Exponential Impulse. Το Tavascan είναι ένας νέος ήρωας για μια νέα εποχή που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στη Βαρκελώνη». δήλωσε ο Griffiths.

Cupra Tavascan

Το Cupra Dark Rebel, το ψηφιακό showcar της μάρκας, παρουσιάστηκε επίσης σε όσους παρευρέθηκαν στο Automobile Barcelona. «Το Dark Rebel είναι η απόλυτη ερμηνεία του σχεδιασμού της Cupra για το μέλλον. Με το Dark Rebel, θέλουμε να δείξουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του μέλλοντος μπορούν να είναι σέξι και προκλητικά», δήλωσε ο Jorge Diez, Επικεφαλής Σχεδιασμού της Cupra.

Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 100.000 χρήστες έχουν ήδη διαμορφώσει το Dark Rebel μέσα από μια ξεχωριστή εμπειρία στο Hyper Configurator. Τα σχέδιά τους θα επηρεάσουν τη πιθανή μελλοντική φυσική έκδοση του showcar.

Cupra Dark Rebel

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ