top icon
Κόσμος

Exponential Impulse: Μια φαντασμαγορική οπτικοποίηση του οράματος της Cupra

Βρεθήκαμε στο Βερολίνο, σε μια διαφορετική εκδήλωση της Cupra, που αφορούσε τόσο τον πραγματικό κόσμο όσο και τον εικονικό, ενώ κατάφερε να δημιουργήσει και έναν πολύ ενδιαφέροντα συνδυασμό.

Η Cupra διοργάνωσε την εκδήλωση «Exponential Impulse», στο πλαίσιο του αγώνα της Formula E. Μάλιστα, δε μιλάμε μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά, μιας και όλο το σκηνικό έχει στηθεί στο παροπλισμένο αεροδρόμιο «Tempelhof» της γερμανικής πρωτεύουσας.

Cupra Formula E

Μπορεί στον πρώτο αυτόν αγώνα της φετινής χρονιάς, που διεξήχθη επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Cupra να μην ξεχώρισε (με εξαίρεση πάντως τις κατατακτήριες δοκιμές), αλλά είχε φροντίσει να δημιουργήσει το υπόβαθρο για μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Cupra Formula E

Η εκδήλωση Cupra Exponential Impulse

Φυσικά, η μερίδα του λέοντος ανήκει δικαιωματικά στην παγκόσμια πρεμιέρα του Tavascan, του δεύτερου EV της Cupra και του πρώτου coupe SUV της ισπανικής εταιρείας. Το συναίσθημα κυριαρχεί σε κάθε εσωτερική και εξωτερική πτυχή αυτού του εντυπωσιακού οχήματος, κάτι άλλωστε για το οποίο είχε φροντίσει να μας προειδοποιήσει ο CEO της φίρμας, Wayne Griffiths.

Cupra Tavascan

Το Tavascan συνοδεύει μια multicultural αύρα, μιας και είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο στη Βαρκελώνη, θα παράγεται όμως στο εργοστάσιο του Anhui του γερμανικού ομίλου, που βρίσκεται στην Κίνα.

Θα λανσαριστεί εμπορικά το 2024, με ετήσιο στόχο πωλήσεων που θα υπερβαίνει τις 50.000 μονάδες. Τα εμπορικά πεπραγμένα της Cupra είναι απολύτως ενδεικτικά του εκθετικού ρυθμού ανάπτυξης.

Cupra Tavascan

Με μοχλό την εξαιρετική απήχηση του Formentor, το 2022 η Cupra παρέδωσε πάνω από 150.000 οχήματα, ενώ ήδη στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς που διανύουμε έχουν παραδοθεί πάνω από 46.000 οχήματα, κάτι που αντιπροσωπεύει μια αύξηση της τάξεως του 83% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Cupra

Φυσικά, πρώτο μέλημα της Cupra είναι η διεύρυνση της γκάμας. Το 2024 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο εξηλεκτρισμένο SUV της, το Terramar. Το 2025 θα ακολουθήσει το αμιγώς ηλεκτρικό σουπερμίνι Urban Rebel (αν και ήδη έχει διαρρεύσει η ονομασία «Raval»), όπου μία σχεδόν τελική του μορφή κοσμούσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Cupra Urban Rebel

Cupra Urban Rebel

Η Cupra όμως έχει ήδη ξεκινήσει να χτίζει και το προφίλ της στον ψηφιακό κόσμο του Metaverse. Στην εκδήλωση Exponential Impulse έγινε η πρεμιέρα του Metahype, του ψηφιακού κόσμου της Cupra που βρίσκεται πλέον στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.metahype.com.

Cupra Metahype

Cupra Metahype District

Το Cupra Metahype District είναι το ψηφιακό νησί της Cupra, στο οποίο οι χρήστες θα μπορούν μέσω του δικού τους avatar να επισκεφθούν κάποια από τις πέντε περιοχές που είναι ήδη διαθέσιμες. Εκεί θα μπορούν να συνομιλήσουν, να ενημερωθούν από ειδικούς για τα μοντέλα της Cupra, ακόμα και να λάβουν μέρος σε εικονικούς αγώνες.

Cupra Metahype

Στο Metahype Garage, μάλιστα, θα τους περιμένει μία έκπληξη, το Dark Rebel. Πρόκειται για ένα sportscar concept, όπου, όπως τόνισε ο CEO της φίρμας, Wayne Griffiths: «Έπειτα από πέντε χρόνια οικοδόμησης της Cupra σε έναν σημερινό κόσμο, είναι καιρός να σκεφτούμε το επόμενο βήμα.

Cupra Dark Rebel

Cupra Dark Rebel

Το επόμενο όνειρό μας. Το Cupra Dark Rebel είναι η απόλυτη ερμηνεία του οράματός μας». Μέσα στον ψηφιακό κόσμο του Metahype οι χρήστες θα μπορούν μέσω του εικονικού εργαστηρίου Hyper Configurator να διαμορφώσουν το προσωπικό τους Dark Rebel, ανάλογα με τα γούστα τους.

Cupra Dark Rebel

Τώρα, το αν κάποια στιγμή αυτό το δημιούργημα θα κάνει το άλμα από τον ψηφιακό στον πραγματικό κόσμο είναι κάτι που μένει να δούμε. Αν κρίνουμε από την τόλμη που έχει επιδείξει μέχρι τώρα η Cupra, η απόσταση μέχρι τη ρεαλιστική υλοποίηση μπορεί να είναι απροσδόκητα μικρή.

Urban Rebel Exponential Experience

Cupra Urban Rebel Racing

Τέλος, έναν απροσδόκητο συνδυασμό αυτών των δύο κόσμων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ορισμένοι (πολύ) τυχεροί και εξέχοντες προσκεκλημένοι της Cupra. Το Exponential Experience συνδύαζε την οδήγηση ενός πραγματικού αυτοκινήτου με τις απεριόριστες ψηφιακές δυνατότητες ενός παιχνιδιού. Ως βάση έχει χρησιμοποιηθεί το πρωτότυπο Cupra Urban Rebel Racing, το οποίο κινείται σε έναν μεγάλο ελεύθερο χώρο.

Urban Rebel Exponential Experience

Cupra. Exponential Experience

Ο οδηγός φοράει ένα σετ γυαλιών VR (όπως ακριβώς και σε εξελιγμένες παιχνιδομηχανές), μέσω των οποίων απεικονίζεται το εκάστοτε ψηφιακό περιβάλλον.

Urban Rebel Exponential Experience

Ενώ λοιπόν ο οδηγός βλέπει ότι κινείται στο εικονικό περιβάλλον που έχει επιλέξει, θα έχει την απόλυτα πραγματική αίσθηση των αντιδράσεων (επιτάχυνση, στρίψιμο και φρενάρισμα) του πραγματικού αυτοκινήτου, και όχι των αναπαραστάσεων κάποιου εξομοιωτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Cupra Metahype
  • Cupra Metahype
  • Cupra Metahype
  • Cupra Dark Rebel
  • Cupra Formula E
  • Cupra Formula E
  • Urban Rebel Exponential Experience
  • Urban Rebel Exponential Experience
  • Urban Rebel Exponential Experience
  • Urban Rebel Exponential Experience
  • Urban Rebel Exponential Experience
  • Cupra Formula E
  • Cupra Dark Rebel
  • Cupra Tavascan
  • Urban Rebel Exponential Experience
  • Cupra Metahype
  • Cupra Metahype
  • Cupra Tavascan
  • Cupra Formula E
  • Cupra Urban Rebel
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ