top icon
Κόσμος

Το VW Golf GTi θα είναι ηλεκτρικό από το 2026

Επίσημα πλέον η επερχόμενη γενιά του εμβληματικού VW Golf GTi θα είναι ηλεκτρική από το 2026. Άραγε θα καταφέρει κρατήσει ζωντανό το πνεύμα της βενζινοκίνητης έκδοσης;

Από το επίσημο στόμα ή για την ακρίβεια από το λογαριασμό του Andreas Mindt, τον επικεφαλής σχεδιασμού της VW, βγήκε η είδηση για την έλευση του πρώτου ηλεκτρικού GTi. Αυτό θα κάνει πρεμιέρα το 2026, πιθανότατα με την ονομασία VW ID. GTi.

VW ID. GTI Concept IAA 2023

Στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τον Andreas Mindt φαίνεται το πρώτο Golf GTi, δίπλα στο ID. GTi Concept. Η λεζάντα από τον επικεφαλής σχεδιασμού που συνοδεύει τη φωτογραφία γράφει «Το Golf GTI παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1975 με παραγωγή 5.000 μονάδων. Μέχρι σήμερα, έχουμε πουλήσει περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια. Το 2026, θα παρουσιάσουμε μια ηλεκτρική έκδοση αυτού του εμβληματικού μοντέλου».

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε η VW μας έδωσε μια ιδέα για το μέλλον των γρήγορων εκδόσεών της, με την παρουσίαση του ID. GTi Concept. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτελεί μια προεπισκόπηση του hot hatch που θα δούμε σύντομα και θα έχει διαφορετική φιλοσοφία από αυτή του αρχικού μοντέλου.

VW ID. GTI Concept IAA 2023

Πέρα όμως από τη σχεδίαση, η οποία μπορεί να είναι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η VW δεν έδωσε στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του μοντέλου. Υποθετικά μπορούμε να περιμένουμε να έχει ισχύ περίπου 300 ίππων, όπως οι καλές εκδόσεις του GTi του «σήμερα».

Δείτε επίσης: Πρώτη γεύση από το νέο VW ID. 2all SUV

Η μετάδοση λογικά θα παραμείνει όπως παραδοσιακά είναι στους εμπρός τροχούς. Επιπλέον, αναμένεται να εφοδιάζεται με compact μπαταρία που θα του χαρίζει αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων. Όσον αφορά την τιμή του, η VW θα προσπαθήσει να την κρατήσει χαμηλά, προκειμένου να είναι προσιτό.

VW ID. GTI Concept IAA 2023

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ