top icon
Κόσμος

To VW Group «έπιασε» τα όρια εκπομπών ρύπων του 2021 στην Ευρώπη

Το VW Group ανακοίνωσε ότι ο μέσος όρος εκπομπών ρύπων του στόλου των πωληθέντων αυτοκινήτων του στην ΕΕ για το 2021 ήταν κατά 2% χαμηλότερος του στόχου που είχε θέσει η σχετική νομοθεσία.

Κατά γενική ομολογία, το VW Group σημείωσε σημαντική πρόοδο στον τομέα των εκπομπών ρύπων του στόλου του στην «πορεία» του ομίλου να γίνει μια βιώσιμη εταιρεία κινητικότητας με επίκεντρο το λογισμικό.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, το VW Group παρέδωσε τη χρονιά που πέρασε 472.300 εξηλεκτρισμένα οχήματα στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, επίδοση βελτιωμένη κατά 64% σε σχέση με εκείνη του 2020. Το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) και των plug-in υβριδικών αυτοκινήτων (PHEV) αυξήθηκε στο 17,2% των συνολικών παραδόσεων (2020: 10,1%).

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία, το VW Group στο σύνολό του είναι ο ηγέτης στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς της τάξης του 25%.

Με βάση τα παραπάνω προκαταρκτικά στοιχεία, το VW Group κατάφερε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά τις μέσες εκπομπές CO2 του στόλου του καταγράφοντας για το 2021 επίδοση 118,5 g/km – ήτοι περίπου 2% πιο κάτω από τον προβλεπόμενο στόχο.

Ralf Brandstaetter - VW Group

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπομπές του στόλου αυτοκινήτων των Bentley και Lamborghini μετρώνται μεμονωμένα, γι’ αυτό και δεν περιλαμβάνονται στην παραπάνω επίδοση για το σύνολο του γερμανικού ομίλου.

Οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ΕΕ για το 2021 για τη μάρκα VW κυμάνθηκαν στα 113 gr/km.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το VW Group είχε καταγράψει στην ΕΕ το 2020 μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που έφτασαν τα 99,9 g/km, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Νορβηγίας και της Ισλανδίας, επίδοση που υπολογίστηκε με βάση τον Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC). Ωστόσο, για το 2021, η «νομική βάση» υπολογισμού ήταν το πιο ρεαλιστικό, και επομένως πιο αυστηρό, πρωτόκολλο WLTP, το οποίο εξ ορισμού «προσφέρει» υψηλότερες εκπομπές CO2. Γι’ αυτό και τα αποτελέσματα ανάμεσα στις δύο χρονιές δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα. Επιπλέον, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν περιλαμβάνεται πλέον στους υπολογισμούς για το 2021, λόγω της εξόδου του από την Ε.Ε.

VW Group

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ