top icon
Κόσμος

Το ρεκόρ του VW Golf R “20 Years” στο Nurburgring (video)

Το επετειακό μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή είναι το ταχύτερο VW R στο Nurburgring.

Το επετειακό VW Golf R “20 Years” γράφει ιστορία στην πιο απαιτητική πίστα του πλανήτη, ή πιο σωστά, στην ασφάλτινη ειδική διαδρομή των 20,8 χλμ. του θρυλικού Nürburgring-Nordschleife, αποτελώντας και με τη βούλα πλέον το ταχύτερο VW R στο συγκεκριμένο τερέν.

Η σπορ έκδοση για τον εορτασμό της 20ής επετείου του μοντέλου αποδίδει 10 περισσότερα kW ισχύος σε σχέση με το  Golf R παραγωγής, με τον 2λιτρο κινητήρα του να φτάνει αισίως τους 333 ίππους. Για το «0-100», το Golf “20 Years” απαιτεί μόλις 4,6 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 χλμ./ώρα.

VW Golf R "20 Years" - Nurburgring

Όμως, δεν είναι μόνο η ισχύς του 4κύλινδρου κινητήρα της VW που καθιστά τη συγκεκριμένη έκδοση ως «το πιο δυναμικό VW R όλων των εποχών στο Nordschleife». Η σαφής αύξηση της απόδοσης είναι επίσης αποτέλεσμα του επιπλέον χαρακτηριστικών, όπως το πακέτο R-Performance, το Driving Dynamics Manager και το R-Performance Torque Vectoring.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το VW Golf R “20 Years”

VW Golf R "20 Years" - Nurburgring

Εκτός από τα συνηθισμένα προφίλ οδήγησης «Comfort», «Sport» και «Race», το Golf R “20 Years” διαθέτει επίσης και τα «Special» και «Drift». Για την οδήγηση στο Nordschleife, ο οδηγός αγώνων και εξέλιξης της VW R, Benjamin Leuchter, ο οποίος κλήθηκε να αποδείξει την «αξία» της συγκεκριμένης έκδοσης στο συγκεκριμένο και εξόχως απαιτητικό αυτό τερέν, επέλεξε το προφίλ οδήγησης «Special», το οποίο εξελίχθηκε ειδικά για αυτήν την πίστα. Αυτό το προφίλ δίνει στο όχημα μια «διαμόρφωση» που ανταποκρίνεται στις μοναδικές απαιτήσεις της περιλαμβάνοντας μία ρύθμιση με ένα μαλακό set-up στα αμορτισέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη λειτουργία «Individual» του Driving Dynamics Manager, είναι επίσης δυνατή η χειροκίνητη προσαρμογή όλων των παραμέτρων, όπως το R-Performance Torque Vectoring ή ο ήχος του κινητήρα – και συνολικά η εξατομίκευσή τους σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού.

Το Golf R “20 Years” πέτυχε ταχύτητα σχεδόν 240 χλμ./ώρα στο σημείο της γερμανικής πίστας που είναι γνωστό με την ονομασία «Schwedenkreuz» και 265 χλμ./ώρα στο «Döttinger Höhe». Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο νέος χρόνος ρεκόρ των 7:47.31 λεπτών αντιστοιχεί σε βελτίωση της τάξης των 4 δευτερολέπτων σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο με την παρουσίαση του μοντέλου και τον flat-out γύρο στο ‘Ring:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • VW Golf R "20 Years" - Nurburgring
  • VW Golf R "20 Years" - Nurburgring
  • VW Golf R "20 Years" - Nurburgring
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ