top icon
Κόσμος

Ζαλίζει η τιμή του ηλεκτρικού Mini της David Brown Automotive

Η David Brown Automotive παρουσίασε και επίσημα το eMastered, ένα «κλασσικό» αλλά πανάκριβο Mini με ηλεκτρική καρδιά.

Η δημιουργία vintage αυτοκινήτων με ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης και μπαταρία δεν είναι κάτι νέο. Το eMastered είναι ένα από τα πιο πρόσφατα δείγματα γραφής της συγκεκριμένης τάσης, το οποίο φέρει για την περίσταση την επιγραφή της David Brown Automotive, μιας εταιρείας που ιδρύθηκε το 2013 με έδρα το Silverstone, η οποία ήδη περιλαμβάνει στην προϊοντική της φαρέτρα τα μοντέλα Speedback GT, Speedback Silverstone Edition, Mini Remastered, Mini Remastered, Oselli Edition και Mini Remastered Marshall Edition.

Mini eMastered - David Brown Automotive

Οι ιδιοκτήτες του Mini eMastered θα βιώσουν μια αβίαστη και αθόρυβη εμπειρία οδήγησης, χάρη σε ένα ισχυρό, πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Το ελαφρύ Mini eMastered των μόλις 640 κιλών (σ.σ.: όσο και το πρώτο Mini) αξιοποιεί την τελευταία λέξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας, χάρη στον κινητήρα Zonic 70, ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 72 kW (98 ίππους) και ροπή 175 Nm.

Mini eMastered - David Brown Automotive

Το Mini eMastered είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,5 δευτερόλεπτα. Την ίδια στιγμή, η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 148 χλμ./ώρα.

Mini eMastered - David Brown Automotive

Χάρη στο μικρό βάρος και την υψηλή απόδοση του συστήματος μετάδοσης κίνησης, το Mini eMastered προσφέρει αυτονομία 177 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Όπως ανακοίνωσε η David Brown Automotive, η μπαταρία του Mini eMasteed έχει χωρητικότητα 18,8 kWh, ενώ το ηλεκτρικό κύκλωμα που το υποστηρίζει παρέχει μέγιστη ισχύς φόρτισης έως και 6,6 kW μέσω μιας θύρας που βρίσκεται στην θέση με την τάπα πλήρωσης καυσίμου του αρχικού μοντέλου.

Mini eMastered - David Brown Automotive

Όπως συμβαίνει με κάθε δημιουργία της David Brown Automotive, οι ιδιοκτήτες του μοντέλου μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη γκάμα εξατομικευμένων επιλογών, με κάθε Mini eMastered μπορεί να προσαρμοστεί στις μοναδικές προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με την David Brown Automotive, η τιμή εκκίνησης για το ηλεκτρικό Mini eMastered είναι 125.000 λίρες, ήτοι κάτι περισσότερο από 144.000 ευρώ με βάση τις τρέχουσες ισοτιμίες.

Mini eMastered - David Brown Automotive

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ