top icon
Επικαιρότητα

Μεταφορές & Αειφορία

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Holiday Inn η ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) με θέμα τις Μεταφορές και την Αειφορία. Η ημερίδα, με δεδομένο ότι οι οδικές μεταφορές καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας και είναι υπεύθυνες σε μεγάλο βαθμό για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, είχε σαν σκοπό να ενημερώσει τόσο για αυτά τα προβλήματα όσο και για τις λύσεις που μπορούν να εφαρμοσθούν.
 
Καθηγητές πανεπιστημίων, συγκοινωνιολόγοι και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων στις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στην προέλευση των ρύπων, τα εναλλακτικά καύσιμα αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς που μπορούν να μειώσουν σημαντικά τα κυκλοφοριακά προβλήματα.
 
Παράλληλα, αναφέρθηκαν τρόποι ώστε τόσο οι ιδιώτες όσο και οι επαγγελματίες οδηγοί να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην μείωση των βλαβερών συνεπειών της αυτοκίνησης.
 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου TREATISE με την ευθύνη του ΚΑΠΕ ενώ χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ)._Ι.Κ.           

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ