top icon
Επικαιρότητα

NAIAS 2016: Πρεμιέρα για το νέο VLF Force 1

Ένα muscle car αμερικανικών επιρροών με την υπογραφή του Henrik Fisker.

Όπως ανακοινώθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, το Force 1 είναι ένα μοντέλο που θα μπει σε περιορισμένη παραγωγή (μόλις 50 θα είναι οι τυχεροί ιδιοκτήτες του) στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού από τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς. Επί της ουσίας, πρόκειται για τον πρώτο απτό καρπό της εταιρείας VLF, η οποία μέχρι πρωτινός ήταν γνωστή ως VL Automotive. Να θυμίζουμε πως στο… νεότερο διοικητικό και όχι μόνο σχήμα της τελευταίας, δίπλα από τους ιδρυτές της, Gillbert Villarreal και Bob Lutz, προστέθηκε και το όνομα του ιδρυτή της γνωστής αλλά και όχι και τόσο επιτυχημένης εταιρείας, Fisker Automotive. Εξ ου και η μετονομασία της εταιρείας σε VFL. Διευθύνων σύμβουλός της τελυταίας είναι ο Gillbert Villarreal και Πρόεδρός της, ο Bob Lutz, ο οποίος δεν είναι άλλος φυσικά από το πρώην αφεντικό της GM.

Πριν αναφερθούμε αναλυτικά στις τεχνικές περγαμηνές του Force 1, αξίζει για λίγο να σταθούμε στο θόρυβο που δημιουργήθηκε τις περασμένες μέρες γύρω από το ντεμπούτο του νέου δημιουργήματος της VLF ανάμεσα στην τελευταία και την Aston Martin, η οποία, με δημόσιες ανακοινώσεις της, απαίτησε από τον Henkrik Fisker, τον άνθρωπο που σχεδίασε για λογαριασμό της βρετανικής εταιρείας, πριν δημιουργήσει την Fisker Automotive, τις Vantage και DB9, να ματαιώσει το ντεμπούτο του μοντέλου στην αμερικανική μεγαλούπολη υποστηρίζοντας πως σχεδιαστικά… αντέγραψε την DB10. Κάτι που όπως αποδεικνύεται σήμερα, δεν ευσταθεί και τόσο. Ως «απάντηση», ο Fosker μήνυσε την Aston Martin απαιτώντας αποζημίωση, για ηθική βλάβη, συνολικού ύψους 100 εκ. λιρών!

Σε κάθε περίπτωση, κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του νέου Force 1, το οποίο τιμολογείται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στα 268.500 $, «κρύβεται» το Dodge Viper. To 2θέσιο κουπέ της VLF κινείται από τον αμερικάνικο ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα του τελευταίου, ο οποίος έχει χωρητικότητα 8,4 λίτρων αποδίδοντας 745 ίππους. Σύμφωνα με την VLF, το Force 1 των 1.538 κιλών μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 3 περίπου δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα της τάξης των 350 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ