top icon
Επικαιρότητα

Ο Valentino Rossi τραυματίστηκε σε προπόνηση, χωρίς επιπλοκές η εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στο δεξί πόδι κατά τη διάρκεια προπόνησης στο ιδιωτικό του «ράντσο» στην Ιταλία.

Ο Valentino Rossi στάθηκε για μια ακόμα φορά άτυχος όταν χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης για τον ίδιο προπόνησής του στο ιδιωτικό «ράντσο» που χρόνια τώρα διατηρεί στην Tavullia της Ιταλίας, έχασε τον έλεγχο της enduro μοτοσικλέτας που οδηγούσε μαζί με μέλη της Ακαδημίας VR46, τραυματίζοντας σοβαρά το δεξί του πόδι. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν που εξεδόθη πριν λίγο από τον Raffaele Pascarella, ο «Γιατρός», ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε τραυματιστεί ελαφρά στο στήθος από αντίστοιχη πτώση, υπέστη χθες κατάγματα στην κνήμη και την περόνη του δεξιού του ποδιού, ακριβώς όπως συνέβη το 2010 στα δοκιμαστικά του Ιταλικού GP που πραγματοποιήθηκε πριν επτά χρόνια στην πίστα του Mugello.

Ο Rossi, αμέσως μετά το ατυχές αυτό περιστατικό, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο, και συγκεκριμένα στο Ospedale Civile in Urbino, και εν συνεχεία στην Αγκόνα στο Azienda Ospedaliero-Universitaria Ospedali Riuniti, όπου και χειρουργήθηκε αργά χθες το βράδυ επί μία ώρα. Σύμφωνα με τον Raffaele Pascarella, κατά τη διάρκεια της επέμβασης τα κατάγματα σταθεροποιήθηκαν χρησιμοποιώντας έναν μεταλλικό πείρο (ενδυμυελικό καρφί), χωρίς να παρουσιαστούν περεταίρω επιπλοκές.

Η ομάδα με την οποία ο Valentino Rossi μετέχει στους αγώνες του Πρωταθλήματος MotoGP (Movistar Yamaha) εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό που επέδειξε το προσωπικό των δύο ιατρικών μονάδων.

Τις προσεχείς ώρες και μέρες αναμένοντα νεότερα για τη διάρκεια της αποθεραπείας των καταγμάτων του «Γιατρού». Σίγουρα, πάντως, ο Valentino Rossi δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί σε επτά ημέρες από σήμερα στο «σπίτι» του στο GP που πραγματοποιείται το 3μηερο 8-10 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Misano. Θυμίζουμε πως το 2010, όταν ο Rossi υπέστη σε αντίστοιχο τραυματισμό, η αποχή του από την ενεργό αγωνιστική δράση ξεπέρασε τις  έξι βδομάδες.

Ο Valentio Rossi, από τη μεριά του, δήλωσε πριν λίγα λεπτά:

«H εγχείρηση πήγε καλά. Το πρωί που σηκώθηκα ήδη ένιωσα καλύτερα. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό των νοσοκομείων και προσωπικά τον γιατρό Pascarella που με χειρούργησε. Τώρα θέλω να επιστρέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται στη μοτοσικλέτα μου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο για να συμβεί»!_Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ