top icon
Επικαιρότητα

Tesla: Αύξηση ζημιών, πωλήσεων και εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά μεγέθη, καθώς και τις πωλήσεις νέων οχημάτων, για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, στο οποίο το Model 3 σπάει τα ταμεία.

Η Tesla, για την οποία πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια (και όχι άδικα), κατάφερε στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 να κατασκευάσει 53.339 αυτοκίνητα, με τα Model 3 να καταλαμβάνει, φυσικά, τη μερίδα του λέοντος με 18.449 αντίτυπα. Χαρακτηριστικό της δυναμικής του μοντέλου είναι το γεγονός πως στις ΗΠΑ κατέλαβε τον μήνα Ιούλιο μερίδιο στην κατηγορία του της τάξης του 52% προσπερνώντας σε δημοτικότητα το άθροισμα των πωλήσεων όλων των ανταγωνιστών του. Συνδυαστικά κατά τη διάρκεια του Q2, οι πωλήσεις των Model X και S έφτασαν τις 22.319 μονάδες. Την τελευταία εβδομάδα δε του Ιουνίου, η εταιρεία του Elon Musk κατασκεύασε μέσα σε μία μόλις εβδομάδα 7.000 οχήματα, επίδοση που καταρρίπτει κάθε προηγούμενη.

Σε ότι αφορά στα έσοδα, η Tesla κατάφερε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 να έχει έσοδα 3,357 δις δολαρίων, επίδοση αυξημένη κατά 23% σε σχέση με το Q1 και 47% σε σύγκριση με εκείνη του δεύτερου εξαμήνου του 2017. Το μικτό περιθώριο λειτουργικού κέρδους της εταιρείας ανήλθε στο 20,6%. Εντούτοις, οι ζημιές της εταιρείας ανήλθαν στα 717 εκ. δολάρια στο Q2 και σε προσαρμοσμένη για έκτακτα στοιχεία βάση στα 520 εκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Το νέο εργοστάσιο της Tesla στην Κίνα θα παράγει 500.000 αυτοκίνητα το χρόνο

Για τη συνέχεια, η Tesla «βλέπει» εφικτή την κατασκευή 50.000 έως και 55.000 Model 3 κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της χρονιάς, επίδοση που θα σημάνει την αύξηση του κατασκευαστικού ρυθμού του μοντέλου σε ποσοστό 75% και 92% σε σχέση με το προηγούμενο το Q2 αλλά και το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Σε ότι αφορά στα Model X και S, η αμερικάνικη εταιρεία θεωρεί εφικτή μέχρι την ολοκλήρωση του έτους την κατασκευή 100.000 αντιτύπων τους.

«Χρειάστηκαν 15 χρόνια για την εκτέλεση του αρχικού στόχου μας να παράγουμε ένα προσιτό ηλεκτρικό όχημα με μεγάλη αυτονομία, το οποίο μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά κερδοφόρο. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αναμένουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας η εταιρεία να καταστεί κερδοφόρα με θετικές συγχρονως ταμιακές ροές», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Elon Musk στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Tesla._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ