top icon
Επικαιρότητα

Το νέο μεγάλο SUV της Alfa Romeo θα είναι υβριδικό

Η μιλανέζικη φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει το 2020 το δεύτερο SUV της. Που, παρεμπίπτοντος, θα είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της γκάμας της αλλά και το πρώτο υβριδικό στην ιστορία της.

Το ρεύμα που δημιούργησε για λογαριασμό της Alfa Romeo η Stelvio, και αρχικά η 4θυρη Giulia, στην οποία και βασίζεται, αναμένεται να ενισχυθεί έτι περαιτέρω με το δεύτερο κατά σειρά SUV της μιλανέζικης φίρμας, το οποίο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό των Ιταλών, μέσα στο 2020. Εκτός κι αν ο Sergio Marchionne έχει διαφορετική άποψη, κάτι που αναμένεται να μάθουμε και εμείς μαζί με εσάς τους πρώτους μήνες του 2018, όταν ο ιταλο-καναδός μάνατζερ παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πλάνο του ομίλου FCA για την προσεχή 5ετία.

Προς το παρόν, όλα δείχνουν πως το… ακατανόμαστο μεγάλο SUV της Alfa Romeo, το οποίο θα πατά σε μια τροποποιημένη εκδοχή του δαπέδου της Stelvio, θα τοποθετηθεί στην «κλάση» μοντέλων, όπως το XC90 της Volvo, ενώ στο στόχαστρό του θα μπει και το Q7 των Γερμανών της Audi. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τομέα μηχανολογικής εξέλιξης της Alfa Romeo, Roberto Fedeli, στον βρετανικό αυτοκινητικό Τύπο, το βάρος της ναυαρχίδας της εταιρείας αναμένεται να είναι αυξημένο κατά 200 περίπου κιλά σε σχέση με τη μικρότερη Stelvio.

Για το λόγο αυτό, οι ιθύνοντες της μιλανέζικης φίρμας αναμένεται να επιστρατεύσουν τις υπηρεσίες ενός ήπια υβριδικού συστήματος κίνησης, κάτι που αναπόφευκτα θα επιδράσει ευεργετικά τόσο στην κατανάλωση όσο και στις εκπομπές ρύπων. Ας δούμε τι ακριβώς δήλωσε για αυτό το θέμα ο ίδιος ο Fedeli:

«Πρέπει να παντρέψουμε το νέο αυτό αυτοκίνητο με τη σωστή δόση εξηλεκτρισμού. Μια plugin υβριδική λύση θα ήταν πρόβλημα για το DNA της Alfa Romeo. Σε αντίθεση, ένα ήπια υβριδικό σύστημα των 48V μπορεί να είναι χωρίς τίμημα η πιο σωστή λύση».

Και συμπλήρωσε:

«Είμαι ήδη αρκετά χαρούμενος που παντρέψαμε τον 2λιτρο κινητήρα με ένα 48βολτο eturbo. Νομίζω ότι θα μπορούμε να το φέρουμε στην παραγωγή. Αυτή τη στιγμή οδηγούμε στον προσομοιωτή ένα τέτοιο αυτοκίνητο και το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο κακό».

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες από επίσημα χείλη πληροφορίες, το ως άνω «πακέτο» αναμένεται να αποδίδει περί τους 400 ίππους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ