top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Smart Fortwo Electric Drive

Από τις αρχές της χρονιάς βρίσκεται στη διάθεση επιλεγμένων πελατών που δραστηριοποιούνται στο Βερολίνο, ενώ σύντομα θα προωθηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ασιατικές πόλεις.

Από τις αρχές της χρονιάς το Smart Fortwo ED βρίσκεται στη διάθεση επιλεγμένων πελατών που δραστηριοποιούνται στο Βερολίνο, ενώ σύντομα θα προωθηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ασιατικές πόλεις. Σε δύο χρόνια από τώρα η διάθεση του μοντέλου θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, σε 40 εθνικές αγορές.
Στην περίπτωση του Smart Fortwo ED, οι επιδόσεις είναι εμφανώς υποδεέστερες, στοιχείο όμως που δεν αντίκειται στον αμιγώς αστικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης κατασκευής. Και εδώ οι συσσωρευτές ενέργειας είναι ιόντων λιθίου, με τη διαφορά ότι βρίσκονται τοποθετημένες κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης. Η μέγιστη ισχύς του αυτοκινήτου είναι μόλις 30 kW (δηλ. 40,8 ίπποι), γεγονός που εξασφαλίζει μια τελική ταχύτητα που δεν υπερβαίνει τα 100 χλμ./ώρα.
 

Σημαντική καινοτομία του γερμανικού μίνι, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, αποτελεί το γεγονός ότι ο οδηγός του μπορεί ανά πάσα στιγμή να ελέγξει το ποσοστό φόρτισης των μπαταριών του οχήματος μέσω του iPhone! Η αυτονομία κίνησης υπολογίζεται ότι θα φτάνει τα 130 χλμ., με τη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση να την αυξάνει έως και κατά 30%, ενώ ο συνολικός χρόνος για πλήρη φόρτιση των μπαταριών δεν θα ξεπερνά τις 8 ώρες. Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Smart Fortwo, αναμένεται να βγουν από το εργοστάσιο του Hambach στη Γαλλία, στα τέλη του φθινοπώρου ή στις αρχές του χειμώνα. 


 

SMART FORTWO ED
BAΣΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ισχύς ηλεκτροκινητήρα: 41 ίπποι (30 kW)
Μπαταρία: Iόντων λιθίου
Ροπή: 120 Nm
0-60 χλμ/ώρα: 6,5 δλ.
Τελική ταχύτητα: 100 χλμ/ώρα
Αυτονομία: 135 χιλιόμετρα
Φόρτιση 0-100%: 8 ώρες
Φόρτιση 20-80%: 3,5 ώρες
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ