top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Προσοχή σε αυτό το λαμπάκι – Αν ανάψει πήγαινε αμέσως το αυτοκίνητο στο συνεργείο

Αν ανάψει στο αυτοκίνητο αυτό το λαμπάκι σημαίνει πως υπάρχει βλάβη και δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν του συνεργείου.

Τα αυτοκίνητα περιλαμβάνουν αμέτρητα μηχανικά και ηλεκτρονικά μέρη. Οι φθορές στα οχήματα με το πέρας των ετών θεωρούνται φυσιολογικές και γι΄αυτό απαιτείται να τα συντηρούμε τακτικά. Ωστόσο, όσο τυπικός και να είναι κάποιος με τα service, πιθανές αστοχίες και βλάβες μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή.

Όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, το αυτοκίνητο φροντίζει να ενημερώνει τον οδηγό είτε με προειδοποιητικές λυχνίες, είτε με μηνύματα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Μία από τις σημαντικότερες βλάβες που ενδέχεται να παρουσιάσει ένα όχημα, αφορά το κιβώτιο ταχυτήτων και δη το αυτόματο.

λαμπάκι

Τα αυτόματα κιβώτια θεωρούνται εξαιρετικά στιβαρά και ανθεκτικά. Φυσικά, δεν γίνεται να αποφευχθούν η αστοχία ενός υλικού και οι φθορές, που προκαλούνται από αυξημένα φορτία, όπως οι διαδρομές στα βουνά ή η συνεχής λειτουργία του αυτοκινήτου ως ρυμουλκού. Αν λοιπόν χαλάσει κάτι στο κιβώτιο, θα εμφανιστεί αυτή η ένδειξη που βλέπετε στις φωτογραφίες.

λαμπάκι

Απεικονίζεται, ανάλογα το μοντέλο, σε κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα και σημαίνει ότι το πρόβλημα πρέπει να επισκευαστεί άμεσα, προκειμένου να αποφύγεται περαιτέρω δαπάνες. Τον βαθμό σοβαρότητας θα τον κρίνει ο μηχανικός, αφού συμβουλευτεί το διαγνωστικό μηχάνημα. Όσο για το κόστος της ζημιάς εξαρτάται από το πόσο σημαντική είναι η φθορά.

Πώς θα καταλάβω ότι το κιβώτιο έχει πρόβλημα

Όταν το αυτόματο κιβώτιο παρουσιάσει πρόβλημα, ο οδηγός θα το αντιληφθεί άμεσα. Εκτός του ότι θα ανάψει το συγκεκριμένο λαμπάκι, η βλάβη θα γίνει αισθητή και στην οδήγηση. Το ελάτωμμα στις περισσότερες περιπτώσεις εξελίσσεται σταδιακά και επιδεινώνεται, γι΄αυτό και πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα το συνεργείο.

λαμπάκι

Διαβάστε επίσης: Ο φόβος κάθε οδηγού – Τι σημαίνει αυτή η ένδειξη στο ταμπλό;

Συνήθως, υπάρχουν σπασμωδικές αντιδράσεις κατά την κίνηση, δυσλειτουργία κατά την ανάφλεξη του κινητήρα με το κιβώτιο σε θέση P και ενεργοποίηση της λειτουργίας έκτακτης ανάγκης. Δυστυχώς, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, η επισκευή κοστίζει αρκετά.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ