top icon
Χρηστικά - Συμβουλές

Το άγνωστο λαμπάκι του αυτοκινήτου που δεν μπορείς να αγνοήσεις – Πρέπει να πας αμέσως στο συνεργείο

Υπάρχουν πολλές ενδείξεις στο ταμπλό ενός αυτοκινήτου, αλλά μερικές από αυτές δεν μπορείς να αγνοήσεις, καθώς απαιτούν άμεση επίσκεψη στο συνεργείο.

Τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου είναι τόσο πολλά, που σίγουρα δεν μπορείς να γνωρίζεις, τουλάχιστον όλα. Για το λόγο αυτό υπάρχουν οι ενδείξεις στο πίνακα οργάνων που μας ενημερώνουν για τη βλάβη, που ακολούθως θα πρέπει να επισκευάσουμε στο συνεργείο.

Ωστόσο, ακόμα και έτσι κάποιες ενδείξεις δεν είναι τόσο γνωστές, καθώς δεν είναι όλοι οι οδηγοί εξοικειωμένοι με αυτές. Όπως για παράδειγμα αυτή που σας παρουσιάζουμε στο θέμα και αφορά βλάβη στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

λαμπάκι

Αν και από κατασκευής τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να αντέχουν στη σκληρή, καθημερινή χρήση, δεν είναι απίθανο, ακόμα και αν ακολουθείται κατά γράμμα το πρόγραμμα των service, με τακτική επίσκεψη στο συνεργείο, κάποια στιγμή να παρουσιάσει κάποια βλάβη και να βγάλει στο ταμπλό αυτή την ένδειξη που βλέπετε στη φωτογραφία.

λαμπάκι

Πιθανότατα, πριν ανάψει αυτό το λαμπάκι, θα διαπιστώσετε κάποια δυσλειτουργία, ωστόσο, αυτό ίσως να μην γίνει αντιληπτό από κάθε οδηγό, καθώς αφορά και το επίπεδο γνώσεων που έχει γύρο από το αυτοκίνητο.

Αρχικά είναι λιγότερο «ορατό», ενώ καθώς η βλάβη επιδεινώνεται, τότε το κιβώτιο θα παρουσιάζει πιο έντονο πρόβλημα, έως ότου η ηλεκτρονική διαχείριση του αυτοκινήτου θα κρίνει ότι πρέπει να γίνει επισκευή και τότε ανάβει το λαμπάκι στο ταμπλό.

λαμπάκι

Σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να το αγνοήσετε άλλο τη δυσλειτουργία, καθώς θα πρέπει άμεσα να απευθυνθείτε σε συνεργείο, εκεί όπου ο ειδικός θα αξιολογήσει τη ζημιά και θα την επισκευάσει. Το κόστος φυσικά είναι ανάλογο με τη μάρκα του αυτοκινήτου, το μοντέλο και τη ζημιά που έχει προκληθεί.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ