top icon
Blog

Motorsport Stories #25: Χορεύοντας στο Indy 500!

Racing with the Champs και Dancing with the Stars. Ο Helio Castroneves μια ιδιαίτερη αγωνιστική προσωπικότητα στην Αμερική, ακολούθησε προσεκτικά τα βήματα για έναν χορό με σπουδαίες επιδόσεις.

Το παλμαρέ του Helio Castroneves είναι τόσο σπουδαίο που αν δεν ήταν επικεντρωμένο στο Indy 500 και τόσο πολύ σχετικό με αυτήν την σπουδαία κούρσα, θα μπορούσε να τον έχει φέρει σε θέση να διεκδικεί τα σκήπτρα ενός από τους κορυφαίους οδηγούς σε όλον τον πλανήτη.

Καλά, ούτως ή άλλως είναι ένας από αυτούς. Χθες, όπως προφανώς ενημερωθήκατε από τον Φαμπρίτσιο, κέρδισε για 4η φορά το Indy 500. Έναν αγώνα…. Εντάξει όχι απλά έναν αγώνα. Τον κορυφαίο αγώνα στην Αμερική και όχι μόνο. Ο οποίος για μια ακόμη φορά ήταν ιστορικής σημασίας.

Χθες όμως ήταν ένας αγώνας που επανέφερε κόσμο στις εξέδρες και αποτέλεσε την πιο πολυπληθή συγκέντρωση από την αρχή της πανδημίας στην Αμερική. Κοιτάξτε… Έχω βαρεθεί να τονίζω κάτι τέτοια που δείχνουν τη σημασία του motorsport σε προηγμένες κοινωνίες αλλά δεν θα πω τίποτα σε σύγκριση με την Ελλάδα, γιατί αυτό που γίνεται στο Indy, δεν έχει όμοιό του πουθενά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι 135.000 θεατές που πήγαν στο Indianapolis MotorSpeedway είναι πλέον ένα σημείο αναφοράς γιατί η “επανεκκίνηση” τρόπον τινά, στις Η.Π.Α. συνδυάζεται αυτομάτως με το Indycar και δεν είναι συμπτωματικό γεγονός. Είναι σχεδόν σκηνοθετημένα αυτά τα πράγματα στις Η.Π.Α.

Τέλος πάντων, o Βραζιλιάνος Castroneves πήρε την 4η νίκη της καριέρας του 21 χρόνια μετά την 1η. Και την πανηγύρισε σαν χούλιγκαν στα σύρματα της πίστας, γεγονός που όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις στα social τον έφερε ακόμη πιο βαθιά μέσα στις καρδιές των Αμερικανών. Τότε το 2001, ήταν rookie. Τώρα είναι στα 46 του και είναι ένας από τους πιο αγαπητούς οδηγούς στην χώρα, γεγονός που αποδεικνύεται εξάλλου από τον τίτλο του 2007…

Τον τίτλο στο Dancing with the Stars Season 5. Ο Βραζιλιάνος περίπου έναν χρόνο πριν κατηγορηθεί από τις αρχές για φοροδιαφυγή ύψους 5,5 εκατομμυρίων, συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου με την Julianne Hough ως παρτενέρ του.

Η Julianne Hough είναι αυτή…

Δεν σας χάλασε… Ούτε και τον Castroneves τον χάλασε, γιατί το κορίτσι ήταν ήδη πολλά υποσχόμενο στον χορό και απογείωσε τον Βραζιλιάνο, ο οποίος με τη σειρά του εκμεταλλεύτηκε στον έπακρο τις αθλητικές του ικανότητες. Ο Helio που εμφανίστηκε με αγωνιστική φόρμα σε έναν από τους χορούς του τελικού, για να κάνει τη σύνδεση με το Indycar και να προσελκύσει και τους φίλους του motorsport, έπεισε τον κόσμο να τον ψηφίσει και τον ανέδειξε νικητή.

Τους επόμενους μήνες ταλαιπωρήθηκε σε μια δικαστική διαμάχη όπως σας είπα, αλλά όταν επισημοποιήθηκε η αθωότητά του, επέστρεψε στο Indy 500, πάντα με την ομάδα της Penske για να πάρει την τρίτη του νίκη εκεί.

Φέτος την 4η την πήρε με ιδιωτική ομάδα, ένα ακόμη στοιχείο που αυξάνει την ιστορικότητα του φετινού event, όπως εξάλλου και το γεγονός πως στην πορεία του για αυτήν την νίκη κέρδισε οκτώ προηγούμενους νικητές και οκτώ προηγούμενους πρωταθλητές του Indycar.

Τους χόρεψε κανονικά, για να πω και την κρυάδα μου!

Helio Castroneves

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ