top icon
Επικαιρότητα

H Kia μας «δείχνει» το νέο, ηλεκτρικό EV6

Η Kia μας δίνει μια πρώτη γεύση από το ΕV6, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της που θα παρουσιαστεί μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Μετά την Hyundai και το νέο Ioniq 5, είναι η σειρά της ομογάλακτης Kia να παρουσιάσει τη δική της ολοκαίνουργια πρόταση στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η οποία θα βασίζεται και αυτή στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) του κορεάτικου ομίλου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Kia, το νέο EV6 λανσάρει μία νέα «τακτική» στην ονομασία των επερχόμενων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, με το πρόθεμα «EV» να σηματοδοτεί τον τύπο της κινητήριας μονάδας και τον εκάστοτε αριθμό την κατηγορία μεγέθους στην οποία θα υπάγεται.

Kia EV6

Το νέο Kia EV6 θα είναι συγχρόνως το πρώτο μοντέλο της Kia που θα «φορά» το νέο λογότυπο του Κορεάτη κατασκευαστή – και συνάμα ένα από τα νέα επτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα παρουσιάσει η εταιρεία έως το 2027.

Σχεδιαστικά, το μηδενικών εκπομπών Κia EV6 αναμένεται να χρησιμοποιεί πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία που είδαμε στο πρωτότυπο Imagine του 2019.

Kia EV6

Σύμφωνα με όλα όσα είναι ήδη γνωστά, το νέο EV6 θα εφοδιάζεται μ’ ένα προηγμένο ηλεκτρικό κύκλωμα 800 V προσφέροντας στις κορυφαίες εκδόσεις του αυτονομία που θα φτάνει έως και τα 500 περίπου χιλιόμετρα.

Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία για το νέο EV6 το οποίο θα παρουσιαστεί επίσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σήμερα η Kia, «μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ