top icon
Κόσμος

Από αυτά τα καθίσματα της VW δεν θα θες να σηκωθείς

Η VW εξέλιξε σε συνεργασία με φυσικοθεραπευτές και επιστημονες και παρουσιάζει στο νέο ID.7, ένα σετ καθισμάτων που προσφέρουν παροιμιώδη ευεξία και άνεση. Αυτό τουλάχιστον επικαλούνται οι δημιουργοί τους.

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό VW ID.7 θέτει νέα πρότυπα στον τομέα της άνεσης στο εσωτερικό, με τα εμπρός καθίσματα ergoActive να ενσωματώνουν στην πλάτη τους δύο σειρές των πέντε μαξιλαριών που ενεργοποιούν τη λειτουργία μασάζ και βοηθούν στη χαλάρωση και την ενεργοποίηση των μυών.

Συγκεκριμένες ακολουθίες προγραμμάτων, διάρκειας 10 έως και 30 λεπτών, επιτρέπουν στη λειτουργία μασάζ να προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε χρήστη. Η ηλεκτρική ρύθμιση καθισμάτων 12 κατευθύνσεων και η χειροκίνητη ρύθμιση βάθους διπλής κατεύθυνσης με υποστήριξη μηρών βοηθούν επίσης τους επιβάτες των εμπρός καθισμάτων του νέου ID.7 να βρουν τις δικές τους, προτιμώμενες θέσεις. Μια λειτουργία μνήμης σημαίνει ότι οι θέσεις μπορούν να αποθηκευτούν.

VW ID.7

Επίσης, στην έδρα των καθισμάτων βρίσκονται επίσης ενσωματωμένα δύο μεγαλύτερα σε σχέση με τα 5+5 μαξιλάρια της πλάτης, τα οποία λειτουργούν εναλλάξ ενεργοποιώντας μέσω ενός ειδικού προγράμματος τη λεκάνη και τη σπονδυλική στήλη.

Τα καθίσματα ergoActive προσφέρουν επίσης αυτό που η ίδια η VW αποκαλεί ως «δυναμικό κλιματισμό», ο οποίος ελέγχει το μαξιλάρι του καθίσματος και την πλάτη ξεχωριστά. Το κάθισμα μπορεί επομένως να θερμαίνεται και να αερίζεται ξεχωριστά. Η αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των λειτουργιών σημαίνει ότι, για πρώτη φορά, η ιδανική θερμοκρασία καθίσματος για κάθε χρήστη μπορεί επίσης να επιλεγεί ανεξάρτητα στην αυτόματη λειτουργία. Για να επιτευχθεί αυτό, τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας μετρώνται στη ζώνη επαφής μεταξύ των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού και συγκρίνονται με άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το κλίμα και τις προτιμώμενες ρυθμίσεις.

Εκτός από την αυτόματη λειτουργία, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία έξυπνα προγράμματα: ζεστό, ξηρό ή δροσερό.

VW ID.7

Ένας αριθμός επιλογών είναι διαθέσιμος για τον χειρισμό των καθισμάτων ergoActive. Πιο συγκεκριμένα, οι λειτουργίες ρύθμισης μπορούν να ελεγχθούν απευθείας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά που βρίσκονται στο κάθισμα. Επιπλέον, η οθόνη του συστήματος infotainment μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόσβαση στα προγράμματα των premium καθισμάτων. Στη δεύτερη το «παρών» δίνουν τρεις ρυθμίσεις για τη θέρμανση των μαξιλαριών και της πλάτης των καθισμάτων – αυτή η λειτουργία μπορεί να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας κουμπιά που βρίσκονται στην κεντρική κονσόλα.

VW ID.7

Όλα αυτά θα σας κοστίσουν κάτι παραπάνω σε σχέση με τα βασικά καθίσματα του νέου ID.7.  Όπως ανακοίνωσε η VW, τα καθίσματα ergoActive στο ID.7 αποτελούν μέρος του προαιρετικού εσωτερικού πακέτου Plus, το οποίο τιμολογείται στα 4.450 ευρώ. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά όπως ηχοσύστημα 700 Watt της Harman Kardon (με 14 ηχεία υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός μπροστινού κεντρικού ηχείου και υπογούφερ στο χώρο αποσκευών) και σύστημα φωτισμού με 30 διαφορετικά χρώματα.

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε ένα προπαραγωγής VW ID.7

VW ID.7

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ