top icon
Κόσμος

Honda: Το 2023 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά

Η Honda προχωράει με γοργό ρυθμό το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού, και η επόμενη χρονιά θα είναι ένα ορόσημο.

Η παρουσίαση της 11ης γενιάς του Honda Civic έγινε πριν από λίγες ημέρες, και εκεί μάθαμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα νέα.

Kατ’ αρχάς, η Honda επανεπιβεβαίωσε την πρόθεσή της σε σημαντικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών, να αυξήσει τις πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της καθώς και εκείνων που τροφοδοτούνται από κυψέλες καυσίμου, έως το 40% μέχρι το 2030, ποσοστό που πρόκειται να διπλασιαστεί μέχρι το 2035.

Honda

O απώτερος στόχος είναι η ολοκληρωτική μεταστροφή στην πώληση αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων να έχει ολοκληρωθεί το 2040.

Το χρονοδιάγραμμα μέχρι τον πλήρη εξηλεκτρισμό της Honda

Έτσι λοιπόν υπολογίζεται το 2030 η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων να έχει ξεπεράσει τις 2 εκατομμύρια μονάδες. Προκειμένου να γίνει αυτό, η Honda θα παρουσιάσει παγκοσμίως μέχρι τότε τριάντα νέα ηλεκτρικά μοντέλα, με την γκάμα να περιλαμβάνει από μικρά επαγγελματικά χρήσης μέχρι και υψηλής προστιθέμενης αξίας οχήματα.

Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνονται εξειδικευμένα κορυφαία μοντέλα ναυαρχίδες, μιας και, όπως δήλωσε η ιαπωνική εταιρεία, οι προκλήσεις από την εναρμόνιση μηδενισμού των εκπομπών CO2 και του εξηλεκτρισμού, δε θα εμποδίσουν τη δέσμευση για δημιουργία κατασκευών που θα προάγουν τη χαρά της οδήγησης.

Honda

Έτσι σχεδιάζεται η παρουσίαση δύο ηλεκτρικών sportscar, που θα ενσωματώνουν όλα τα δυναμικά γνωρίσματα που χαρακτηρίζουν τη Honda.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμμαχία με τη Sony. Η Sony Group Corporation και η Honda Motor Co. Ltd υπέγραψαν συμφωνία για μια κοινοπραξία που θα ασχοληθεί με την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα. Η νέα εταιρεία θα έχει ως στόχο να συνδυάσει τις τεχνολογίες αιχμής για το περιβάλλον και την ασφάλεια, τις δυνατότητες ανάπτυξης κινητικότητας, την τεχνολογία κατασκευής αμαξωμάτων και την εμπειρία διαχείρισης υπηρεσιών μετά την πώληση.

Honda

Η Sony και η Honda σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την πώληση ηλεκτρικών οχημάτων και την παροχή υπηρεσιών για την κινητικότητα, το 2025.

Η βραχυπρόθεσμη στρατηγική της Honda όμως είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Το νέο Honda Civic, αξιοποιώντας την τελευταία γενιά της υβριδικής τεχνολογίας e:HEV της εταιρείας, ολοκληρώνει το πρόγραμμα εξηλεκτρισμού της ευρωπαϊκής γκάμας που συνθέτουν τα υβριδικά CRV, HRV, Jazz, καθώς και το ηλεκτρικό Honda e. Από το 2023, όμως, προγραμματίζεται η παρουσίαση τριών νέων μοντέλων:

e:Ny1

HondaeNy1

Πρόκειται για ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το οποίο θα ενταχθεί στην κατηγορία των B-SUV. Αν και η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του, το πιθανότερο είναι ότι θα βασίζεται σε μια επιμηκυσμένη εκδοχή της πλατφόρμας του Honda e, προκειμένου να φιλοξενηθεί μία μεγαλύτερη μπαταρία για υψηλότερη αυτονομία.

ZR-V

HondaZR-V

Το ZRV θα εμπλουτίσει την γκάμα των υβριδικών SUV της εταιρείας. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το νέο αυτό μοντέλο θα τοποθετηθεί στην προϊοντική τους γκάμα, ανάμεσα στα HRV και CRV και θα τροφοδοτείται από το πλήρες υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV, επεκτείνοντας την γκάμα των εξηλεκτρισμένων επιλογών της Honda.

CR-V

Honda CR-V 2023

Μπορεί η αμερικανική αγορά να αποτελεί προτεραιότητα για τη Honda, όπου το CR-V είναι ένα από τα SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ευρωπαϊκών προδιαγραφών μοντέλο θα μείνει παραπονεμένο. Έτσι η επόμενη γενιά του CR-V θα διατίθεται με full-hybrid αυτοφορτιζόμενη τεχνολογία παρόμοια με αυτήν που γνωρίσαμε στο νέο Civic, ενώ μια νέα προσθήκη θα είναι μια plug-in επαναφορτιζόμενη υβριδική εκδοχή.

Honda CR-V 2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Honda CR-V 2023
  • Honda CR-V 2023
  • Honda
  • Honda
  • Honda
  • Honda eHEV
  • HondaZR-V
  • HondaeNy1
  • HondaeNy1
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ