top icon
Κόσμος

Ιδού το ταχύτερο station wagon… με Χριστουγεννιάτικο δέντρο (video)

Η αμερικανική Hennessey «έχτισε» ένα Audi RS 6 Avant με απόδοση 800 ίππων το οποίο κατάφερε να κινηθεί με 294,5 χλμ./ώρα έχοντας προσαρτημένο στην οροφή του ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Hennessey, η εταιρεία κατασκευής υπερ-αυτοκινήτων με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ, σημείωσε ένα ιδιαίτερο ρεκόρ για το ταχύτερο station wagon στον κόσμο στην οροφή του οποίου ήταν τοποθετημένο ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το ρεκόρ των 294,5 χλμ./ώρα έρχεται να καταρρίψει το προηγούμενο της Hennessey (291,3 χλμ./ώρα), το οποίο η αμερικανική εταιρεία σημείωσε το 2019 με ένα Jeep Trackhawk με απόδοση 1.000 ίππων.

Hennessey Xmas Tree Record

Το νεότερο ρεκόρ της εταιρείας σημειώθηκε ενώ η ομάδα εξέλιξης διεξήγαγε τις τελικές δοκιμές πιστοποίησης υψηλών ταχυτήτων του Venom F5 που είχaν στο επίκεντρό τους της την απόδοση των ελαστικών, του συστήματος πέδησης και την αεροδυναμική σε ταχύτητες άνω των 400 χλμ./ώρα.

Θυμίζουμε ότι στόχος της Hennessey είναι να σπάσει με την Venom F5 το άτυπο φράγμα τελικής ταχύτητας των 300 μιλίων/ώρα μέσα στο 2022.

Για το… Χριστουγεννιάτικο ρεκόρ η Hennessey χρησιμοποίησε ως «βάση» ένα Audi RS 6 Avant (που για την περίσταση ανήκει στη σύζυγο του John Hennessey) το οποίο «σκαρφάλωσε» σε απόδοση στους 800 ίππους χάρη στις μηχανολογικές… πινελιές της αμερικανικής εταιρείας. Πίσω από το τιμόνι του βρέθηκε ο επαγγελματίας οδηγός και εκπαιδευτής στη Σχολή Οδήγησης της Ford Performance, Spencer Geswein.

Hennessey Xmas Tree Record

«Θέλαμε να δούμε πόσα θα πιάσει το αυτοκίνητο της γυναίκας μου χωρίς το δέντρο και καταφέραμε να δούμε τελική ταχύτητα 330 χλμ./ώρα. Στη συνέχεια, όταν τοποθετήσαμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή, προς έκπληξή μας, το αυτοκίνητο έπιασε τα 294,5 χλμ./ώρα», δήλωσε o John Hennessey.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Hennessey Xmas Tree Record
  • Hennessey Xmas Tree Record
  • Hennessey Xmas Tree Record
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ