top icon
Περιβάλλον

Πράσινη ενέργεια για τους σταθμούς φόρτισης Supercharger της Tesla

Η Tesla έκανε γνωστό ότι μέσα στη χρονιά που διανύουμε όλοι οι σταθμοί φόρτισης, γνωστότεροι και ως Superchargers, θα τροφοδοτούνται με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε μέσω σχετικής ανάρτησής του στα social media την «Ημέρα της Γης» ο Justin Lange, επικεφαλής των ιδιόκτητων σταθμών Supercharger της Tesla.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια σημαντική κίνηση από το «στρατόπεδο» της Tesla που βελτιώνει έτι περαιτέρω το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα των τετράτροχων προϊόντων της.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι καθαρό για το περιβάλλον όσο καθαρή είναι η ενέργεια με την οποία τροφοδοτείται η μπαταρία του – και φυσικά όσο η διαδικασία παραγωγής του πραγματοποιείται με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Αυτή τη στιγμή η Tesla έχει σε λειτουργία περί τους 24.000 σταθμούς Superchargers σε περισσότερες από 2.700 τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Tesla, από την έναρξη της λειτουργίας τους, οι Superchargers έχει παράσχει ηλεκτρική ενέργεια ίση με 2,4 TWh, η οποία επέτρεψε την πραγματοποίηση 13,3 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων με μηδενικές εκπομπές.

Χάρη στις μετακινήσεις αυτές εξοικονομήθηκαν 1,2 δισεκατομμύρια λίτρα βενζίνης και κατ’ επέκταση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Tesla, περί τα 3 δις κιλά εκπομπών CO2.

Διαβάστε επίσης: H Tesla σπάει το φράγμα των 6.000 Supercharger στην Ευρώπη

Διαβάστε επίσης: Ο πρώτος σταθμός Supercharger της Tesla στην Ελλάδα είναι γεγονός

Διαβάστε επίσης: Η Tesla εγκαινίασε τον μεγαλύτερο σταθμό Supercharger στον κόσμο

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ