Επικαιρότητα Κόσμος

Πρώτη επίσημη γεύση από το ηλεκτρικό VW ID.4

Η VW δίνει μία πρώτη γεύση του ηλεκτρικού ID.4, το οποίο θα πλαισιώσει το ID.3 στη γκάμα της μέσα στην επόμενη χρονιά.

Το πρωτότυπο ID.Crozz, όπως όλοι είχαν προβλέψει, μετουσιώνεται σε ID.4 και από το 2021 και μετά θα αποτελεί ενεργό μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της VW, δίπλα στο ID.3, το οποίο, παρά τα προβλήματα νεότητας, αναμένεται να λανσαριστεί εμπορικά στα μέσα περίπου της τρέχουσας χρονιάς.

To crossover ηλεκτρικό μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή θα διατίθεται αρχικά σε έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ σχεδόν 12 μήνες μετά το ντεμπούτο της εν λόγω έκδοσης, η γκάμα θα αποκτήσει και τετρακίνητο αδελφό, με δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα).

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η βασική έκδοση του ID.4 θα αποδίδει κάτι παραπάνω από 200 ίππους και η τετρακίνητη οριακά πάνω από τους 300 ίππους – αμφότερες ωστόσο θα «πατούν» στο ηλεκτρικό δάπεδο MEB του ομίλου VW.

Το ηλεκτρικό crossover των Γερμανών θα είναι διαθέσιμο με αρκετές – ενδεχομένως και τρεις – εκδόσεις σε σχέση με τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Όπως επιβεβαίωσε η VW, η κορυφαία εξ αυτών θα εξασφαλίζει μία αυτονομία κίνησης με μία πλήρη φόρτιση που θα φτάνει τα 500 χλμ. ακολουθώντας το πρωτόκολλο WLTP.

Μπορεί οι ιθύνοντες της VW να μην το έχουν ακόμα επιβεβαιώσει, βέβαιο είναι πως αργότερα η VW θα παρουσιάσει και μια νέα εκδοχή του ID.4 (λέγε με ID.5), η οποία θα διαθέτει σχεδιαστικά γνωρίσματα με πιο σπορτίφ προσανατολισμό, τα οποία θα παραπέμπουν σε coupe-SUV.

Ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής του Ράλλυ Τουρκίας;

Επιλογές
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά

 

Κατηγορία άρθρου