top icon
Κόσμος

«Σπάει ταμεία» η Lamborghini

Κατασκευαστές… πολύ premium και σπορ οχημάτων, όπως η Lamborghini, δεν φαίνεται να πτοούνται από τις «κρίση ημιαγωγών» καταγράφοντας το ένα εμπορικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Η Lamborghini «έκλεισε» το 2021 με ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών παραδίδοντας 8.405 αυτοκίνητα σε ισάριθμους πελάτες της ανά τον κόσμο, γεγονός που καθιστά την περασμένη χρονιά ως την καλύτερη στην ιστορία της.

Πιο συγκεκριμένα, οι παγκόσμιες πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 13% το 2021 λόγω μιας ιδιαίτερα στοχευμένης στρατηγικής ανάπτυξης που δεν επηρεάστηκε από την πανδημία αλλά και από τις γνωστές πλέον ελλείψεις ημιαγωγών.

«Αυτό το ρεκόρ επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του στρατηγικού μας σχεδίου, την εξαιρετική διεθνή φήμη της μάρκας μας, την ικανότητα και το πάθος των ανθρώπων μας και τον επαγγελματισμό και δυναμισμό των 173 αντιπροσώπων μας σε 52 αγορές, οι οποίοι συνέχισαν να επενδύουν μαζί μας σε μια δύσκολη, αβέβαιη εποχή», δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Automobili Lamborghini.

Stephan Winkelmann - Lamborghini

Το 2021 η εταιρεία από τη Sant’Agata της Ιταλίας βελτίωσε τον εμπορικό της βηματισμό στην Αμερική (+14%), στη διευρυμένη περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (+14%) καθώς και σε εκείνη της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (+12%.). Στις ως άνω περιοχές/χώρες, η κατανομή των πωλήσεων ανέρχεται αντίστοια σε 35%, 27% και 39%.

Όσον αφορά τις επιμέρους αγορές, οι ΗΠΑ διατήρησαν την πρώτη θέση (2.472 μονάδες, +11%), ενώ η Κίνα ανέβηκε στη δεύτερη θέση (935, +55%). Ακολούθησαν η Γερμανία (706, +16%) και το Ην. Βασίλειο (564, +9%). Αύξηση σημειώθηκε επίσης στα στοιχεία πωλήσεων για την εγχώρια αγορά της Lamborghini όπου παραδόθηκαν 359 αυτοκίνητα (+3%).

Όσον αφορά τα μοντέλα, το best-seller δεν ήταν άλλο από την Urus, η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη 5.021 αγοραστών. Ακολούθησε η 10κύλινδρη Huracan με 2.586 ταξινομήσεις, ενώ 798 12κύλινδρες Aventador βρήκαν νέους ιδιοκτήτες μέσα στο 2021.

Stephan Winkelmann - Lamborghini

Όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα, για το 2022 η Lamborghini θα παρουσίασε τέσσερα νέα προϊόντα.

Το 2021 η ιταλική εταιρεία παρουσίασε τρία νέα μοντέλα: την Huracan STO (Super Trofeo Omologata), ένα όχημα… νόμιμο για χρήση σε δημόσιο δρόμο που αντλεί την έμπνευσή του από τις καθαρόαιμες Huracan Super Trofeo EVO και GT3 EVO, την Aventador Ultimae, την τελευταία εκδοχή του μοντέλου, και την Countach LPI 800-4, ένα αυτοκίνητο που «ήρθε» για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της θρυλικής Countach.

Εκτός από αυτά τα μοντέλα, το 2021 η Lamborghini παρουσίασε και τη μελλοντική της στρατηγική “Direzione Cor Tauri” στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Σύμφωνα με αυτή, πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν σε μια τετραετία, σε μια επένδυση που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το λανσάρισμα του πρώτου υβριδικού μοντέλου παραγωγής το 2023 και τον εξηλεκτρισμό ολόκληρης τη γκάμα Lamborghini μέχρι το τέλος του 2024. Στη συνέχεια, ένα τέταρτο και πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο πρόκειται να προστεθεί στη γκάμα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Lamborghini Countach LPI-800-4

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ