top icon
Επικαιρότητα

NAIAS 2016: Αποκάλυψη για το Κia Telluride Concept

Με ένα πρωτότυπο που υιοθετεί την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης σε πολλά από τα επιμέρους τμήματά του, η Kia δείχνει ποιες είναι οι… προθέσεις στην αγορά των μεγάλων SUV. Αν μη τι άλλο, στις ΗΠΑ.

Με μια αισθητική προσέγγιση που μόνο όμορφη δεν μπορεί κανείς να τη χαρακτηρίσει και επιβλητικές, αν μη τι άλλο, εξωτερικές διαστάσεις, το πρωτότυπο Telluride της Kia σίγουρα κατάφερε να κλέψει τα βλέμματα στην πρεμιέρα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Με μήκος 5.001 χλστ., ύψος 1,8 μ. και πλάτος 2,029 μ., το… ιδιόμορφο αυτό πρωτότυπο SUV της κορεάτικης εταιρείας «πατά» σε τροχούς διαμέτρου 22 ιντσών, όντας ένα ακόμα προϊόν του σχεδιαστικού τμήματος της Kia Κεντρικής Αμερικής. Σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τον χρηστικό χαρακτήρα του πρωτοτύπου, οι σχεδιαστές υιοθέτησαν στο εσωτερικό μια διάταξη με τρεις σειρές καθισμάτων, καθώς και πλευρικές θύρες, χωρίς κεντρική κολώνα, που ανοίγουν «αντίθετα» σε γωνία 90 μοιρών.

Σύμφωνα με την Kia, κάτω από το καπό συναντάμε έναν V6 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,5 λίτρων, που αποδίδει 270 ίππους, ο οποίος συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 130 ίππων. Φυσικά, η κίνηση μεταδίδεται μέσω της παραπάνω διάταξης και στους τέσσερις τροχούς.

Προς το παρόν, η Kia δεν σκοπεύει να βάλει στην παραγωγή το εν λόγω πρωτότυπο. Σίγουρα όμως, μέσω του Telluride, το οποίο βασίζεται δομικά στο Sorento, οι Κορεάτες βολιδοσκοπούν τις αντιδράσεις του κοινού προχωρώντας συγχρόνως με γοργά βήματα προκειμένου σύντομα να μπουν δυναμικά στην αγορά των πολυτελών SUV με μια αρκούντως εντυπωσιακή και «προηγμένη» πρόταση._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ