top icon
Επικαιρότητα

Οι δοκιμές ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας για το Rimac C_Two (+video)

Η κροατική εταιρεία συνεχίζει τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης αλλά και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις καταλληλότητας, λίγους μήνες πριν το επίσημο εμπορικό λανσάρισμα του ηλεκτρικού Rimac C_Two των 1.912 ίππων.

Ως μέρος των απαραίτητων διαδικασιών πιστοποίησης, το ηλεκτρικό C_Two της κροατικής Rimac πέρασε πρόσφατα από μια αρκετά ενδιαφέρουσα δοκιμασία στην οποία ελέγχθηκε η ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα του ηλεκτρικού μοντέλου των 1.912 ίππων (ElectroMagnetic Compatibility – EMC), η οποία καθίσταται εξόχως σημαντική στον ολοένα και πιο συνδεδεμένο κόσμο στο μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών.

Η αρχή πίσω από τις δοκιμές ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας δεν είναι άλλη από τον ενδελεχή έλεγχο όλων των ηλεκτρικών μερών του οχήματος, αλλά και του τρόπου απόδοσής τους στον πραγματικό κόσμο, τόσο σε σχέση με τις ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές τους, όσο και στο πώς αντιδρούν όταν δέχονται επιρροές από εξωτερικούς παράγοντες. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Rimac, χωρίς τη διεξαγωγή των εν λόγω δοκιμών πολλά επιμέρους τμήματα του αυτοκινήτου είναι πιθανό να μην λειτουργούν σωστά – από τον κλιματισμό και το ηχοσύστημα έως τα συστήματα που συνεργάζονται με τις οδικές υποδομές, όπως οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας και οι σηματοδότες. Για την περίσταση, οι ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές μετρώνται σύμφωνα με ένα εγκεκριμένο από την ΕΕ πρότυπο, το ECE R10, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την πιστοποίηση κάθε νέου μοντέλου.

Rimac C_Two

Στην πράξη, το αυτοκίνητο τοποθετείται σε ένα θάλαμο με ειδικά απορροφητικά και γείωση, ώστε ο χώρος να είναι εντελώς «κλειστός» από εξωτερικές παρεμβολές – πράγμα που σημαίνει ότι το όχημα μπορεί να ελεγχθεί διεξοδικά, χωρίς κάποια εξωτερική πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να εισχωρεί στο χώρο επηρεάζοντας τα αποτελέσματα των δοκιμών.

Κατά τη διάρκεια τους, το C_Two κινείται με συγκεκριμένες ταχύτητες και υπόκειται σε επίπεδα ακτινοβολίας μεταξύ 20 MHz και 20 GHz. Σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ηλεκτρικά συστήματα όπως ο κλιματισμός, τα φώτα και οι υαλοκαθαριστήρες είναι επίσης ενεργοποιημένα για να εκτιμηθεί εάν το αυτοκίνητο λειτουργεί όπως πρέπει. Επιπρόσθετα, οι δοκιμές λαμβάνουν επίσης υπόψη τους τον τρόπο «συμπεριφοράς» και απόδοσης σε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης, όπως τα Range και Track, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.

Με την ολοκλήρωση των δοκιμών, το C_Two αποσυναρμολογείται για να αξιλογηθούν ξεχωριστά όλα τα επιμέρους συστήματά του, ενώ στη συνέχεια το αυτοκίνητο επανασυναρμολογείται και επανατοποθετείται στο θάλαμο EMC με την όλη διαδικασία να διεξάγεται ξανά για να διασφαλιστεί ότι όλα δουλεύουν άψογα.

Δείτε το σχετικό βίντεο στη συνέχεια:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ