top icon
Επικαιρότητα

To Rimac C_Two δοκιμάζεται στην αεροδυναμική σήραγγα (+video)

Η Rimac πραγματοποιεί τις τελευταίες δοκιμές του C_Two στην αεροδυναμική σήραγγα με στόχο οι τελικές ρυθμίσεις να ευνοούν μια σειρά παραμέτρων.

Τα τελευταία δύο χρόνια η Rimac έχει αξιολογήσει τρεις διαφορετικές γενιές πρωτοτύπων του ηλεκτρικού C_Two στην αεροδυναμική σήραγγα με στόχο τη δημιουργία ενός «πακέτου» που θα προσφέρει τη βέλτιστη απόδοση στις υψηλές ταχύτητες, σε συνδυασμό με ιδανική ψύξη για την μπαταρία αλλά και χαμηλό συνάμα συντελεστή οπισθέλκουσας.

Οι ιθύνοντες της Rimac έχουν για το λόγο αυτό πραγματοποιήσει χιλιάδες προσομοιώσεις CFD για το C_Two. Με τις δοκιμές σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο με το πρωτότυπο πιστοποίησης του μοντέλου, η κροατική εταιρεία επιχειρεί να προβεί στις τελικές αξιολογήσεις και ρυθμίεις σε τρεις θεμελιώδεις τομείς που αποδεικνύονται ιδιαίτερα σημαντικοί για ένα ηλεκτρικό hypercar με ισχύ άνω των 1.900 ίππων: την αποδοτικότητα του αυτοκινήτου, τα επιτεύγματά του στον τομέα της ψύξης κάτω από διαφορετικές συνθήκες, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας των ενεργών αεροδυναμικών συστημάτων του, όπως το εμπρός splitter για παράδειγμα και η πίσω αεροτομή που εκτελεί συγχρόνως χρέη… φρένου.

Rimac C_Two

Σύμφωνα με την Rimac, η οποία προετοιμάζεται για το επίσημο λανσάρισμα του C-Two μέσα στη χρονιά που διανύουμε, η αεροδυναμική απόδοση ανάμεσα στο αρχικό πρωτότυπο και το όχημα με το οποίο θα γίνει η τελική πιστοποίηση του μοντέλου εμφανίζεται βελτιωμένη κατά 34%.

Δείτε στη συνέχεια το ενδιαφέρον βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ