top icon
Επικαιρότητα

«Πληγή» τα ανασφάλιστα οχήματα

Το ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων και τις επιπτώσεις που έχουν σε παθόντες και θύματα, που αποζημιώνονται μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου αποτυπώνεται στα στοιχεία που καταγράφει ο φορέας.

Μέσα στους τελευταίους 18 μήνες ανοίγονται 2.214 υποθέσεις, που αφορούν τροχαία στα οποία πρέπει να υπάρξουν αποζημιώσεις και όπου ο υπαίτιος δεν έχει ασφάλιση αστικής ευθύνης. Συνολικά το 2022 οι φάκελοι που φτάνουν στο Επικουρικό Κεφάλαιο ανέρχονται στους 1.470 ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 744.

Το πρόβλημα με τα ανασφάλιστα οχήματα έχει σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, αφού άνθρωποι που πρέπει να αποζημιωθούν για να ανταποκριθούν σε νοσηλείες και θεραπείες άμεσα, ειδικά σε τροχαία με τραυματισμούς, καλούνται σε μία δυσμενή συγκυρία να διαχειριστούν δυσεπίλυτες καταστάσεις.

epikouriko kefalaio

Μεγάλα είναι τα ποσά των αποζημιώσεων τα οποία έχει επίσης καταβάλλει το ίδιο διάστημα το Επικουρικό Κεφάλαιο και αφορούν σε υποθέσεις προηγούμενων ετών. Το 2022 το Επικουρικό Κεφάλαιο έδωσε για 1.232 ζημιές 15 εκατομμύρια ευρώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2023 για 666 ζημιές 4,3 εκατομμύρια ευρώ. Ειδικότερα μέσα στο προηγούμενο έτος, τον Μάρτιο και τον Νοέμβριο, καταγράφονται οι μεγαλύτερες συνολικές καταβολές 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και 1,9 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Πηγή: insurancedaily.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ