top icon
Επικαιρότητα

Hennessey Venom F5: Αστραπή (+video)

Η αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τη νέα Venom F5, ένα hyper-car 1.600+ ίππων που φιλοδοξεί να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ με την τελική του ταχύτητα.

Όπως ακριβώς συνέβη και με την προκάτοχό της, την Venom GT, η F5 επικεντρώνεται την προσοχή της σε έναν και μόνο τομέα: την ταχύτητα. Σε αντίθεση με την GT, που βασιζόταν σε έα δανεικό από τη Lotus πλαίσιο, η F5 χρησιμοποιεί ένα εξαιρετικά ελαφρύ πλαισιο-δικτύωμα από carbon, υλικό από το οποίο συναντάται στο σύνολο σχεδόν εξωτερικών της επιφανειών. Χάρη στο σμίλευμα των τελευταίων, ο συντελεστής οπισθέλκουσας της F5 είναι μόλις 0,33, τιμή κατά πολύ μικρότερη εκείνης της GT (0,44) αλλά και της Bugatti Chiron (0,38) που αποτελεί και τον βασικό της αντίπαλο.

Την κίνηση στη νέα Hennessey Venom F5 δεν προσφέρει ένας πανίσχυρος ηλεκτροκινητήρας ή κάποιο προηγμένο υβριδικό σύστημα, αλλά ένας… παραδοσιακός θερμικός V8, με δύο τούρμπο και χωρητικότητα 7,4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 1.622 ίππους και 1.762 Nm ροπής. Τα σίγουρα… εξωφρενικά αυτά νούμερα περνούν αποκλειστικά στους πίσω τροχούς της κατασκευής με την αρωγή ενός 7τάχυτου σειριακού κιβωτίου και ελαστικών της γενιάς Cup 2 της Michelin.

Οι επιδόσεις της; Στη θεωρία τουλάχιστον, η Venom F5 των μόλις 1.338 κιλών μπορεί με την αρωγή του ειδικά εξελιγμένου καυσίμου V-Power Nitro+ Premium της Shell να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 300 χλμ./ώρα σε χρόνο σε χρόνο κάτω από 10 δλ. (πιο γρήγορη από μονοθέσιο της F1, δηλαδή), ενώ τα «400» έρχονται σε λιγότερο από 30 δλ. Θυμίζουμε πως στο «0-400» οι Bugatti Chiron και Koenigsegg Agera RS έχουν επιτύχει χρόνους της τάξης των 42 και 36,44 δλ. αντίστοιχα (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ). Όσο για την τελική, η Hennessey υπόσχεται πως η τελική ένδειξή της αγγίζει τα 482 χλμ./ώρα.

Όπως ανακοινώθηκε χθες στη SEMA, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη αποκάλυψη της F5, η Hennessey θα κατασκευάσει μόλις 24 αντίτυπα του… διαβολικού της hyper-car πουλώντας τα σε τιμή που θα αγγίζει ανά μονάδα τα 1,6 εκ. δολάρια._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ