top icon
Blog

Την Κυριακή μπορείς!

Δυνατό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και, αφού δεν πήγαμε στο 24ωρο και δεν αναγνωρίζουμε ειδικές διαδρομές για το ΙΡΑ, πάμε Κόρινθο και αλλού.

Δε βλέπω F1, θα δω MotoGP (δείτε εδώ το πρόγραμμα μεταδόσεων), σταυρώνοντας δάχτυλα να μην πέσει ξανά ο ‘Pecco’, και κρίμα που δεν πάμε Κρήτη. Ευτυχώς ο Gio, ο Γιώργης Λαμπράκης, γνωστός ως «3-2-1 GO», έφτασε Ηράκλειο για την έγκυρη ενημέρωση, αλλά κακά τα ψέματα. Όλοι όσοι εμπλεκόμενοι σε GR-motorsport fans και pro, την οφείλουμε την επίσκεψη στο αρχηγείο των ασφάλτινων ράλλυ. Χωρίς τον Γιώργη Αναπολιωτάκη και την παρέα του, ιπτάμενοι και gentlemen, δε θα είχαμε πυρήνα ασφάλτινων συμμετοχών σε πανελλήνιο επίπεδο.

Άλλωστε, αρέσει στους ανήσυχους ο τρόπος που πολιτεύεται και το έγκριτο Σωματείο εκεί. Αντιδρούν με πρόταση στον ΑΟ Κρήτης, και αυτή η δημιουργική πρακτική είναι στο DNA τους, που το κρατούν δυνατό. Σε κάθε περίπτωση, δεν σε απασχολεί το κυνήγι των τίτλων και πας Κρήτη, συνομιλείς με τα δύο εξαιρετικά πληρώματα με τα R5, και να η ευκαιρία να πας να δεις στις ε.δ. πώς απογειώνει το ΕVO ο Περουλάκης και πώς ζωγραφίζουν οι Κτιστάκη.

Αφού δεν πάμε όμως, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη από το «OmaeLive», από όπου και τα αποτελέσματα του Αχλαδόκαμπου. Με οργάνωση που επιμένει να προσβάλλει την αισθητική μας και να υποτιμάει τη νοημοσύνη. Κρίνοντας από τη σχετική αφίσα… προσβολής (αντί προβολής) και από τη δήθεν πονηριά να μεγαλώσει η διαδρομή προσθέτοντας μια ύπουλη ευθεία, μετακινώντας την αφετηρία. Απορείς με τη χαλαρή αντίδραση των Συνδέσμων με σεβασμό σε Πιτ Παρθένη, Λύμπε Παπάζογλου και Σάκη Γιαννούλη, που συμμετέχουν, και πιστεύουμε ότι θα προκύψει η απαραίτητη συνεννόηση με έναν ακόμα «ξερόλα» των ελληνικών αγώνων, όπως ο υπεύθυνος της οργάνωσης, που επειδή θεωρεί ότι κάνει χάρη που απασχολείται (ευτυχώς όλο και πιο σπάνια) εκτιμάει ότι προσφέρει…

Στο Χιλιομόδι

Εδώ η πονηριά συνδέεται με την επικοινωνία, και ο επικεφαλής κ. Γιάννης Εγγλέζος, που κατέχει τη διαδικασία όπως ελάχιστοι, όντας απασχολημένος, την έχει αναθέσει σε παρεάκι που αδυνατεί να προσαρμοστεί, υποστηρίζοντας την πολιτική του, διαχρονικά σε καβγά με την αντικειμενική και ισορροπημένη επικοινωνία.

Λεπτομέρεια, και θα γίνει αγώνας εκεί, και συντροφιά με τους Dirt θα πάμε να παρακολουθήσουμε ώστε να έχουμε τις δικές μας απαντήσεις σε ερωτηματικά που αφορούν το συναγωνισμό…

Άλλωστε, μας αρέσει ιδιαίτερα να παρακολουθούμε πώς πατάει ο Παραδείσης και πώς αξιοποιεί τη σύγχρονη τετρακίνηση ο Χαλκιάς. Στην Κόρινθο, λόγω της τεχνικής διαδρομής, θα έχουν την ευκαιρία τους και οι συμμετοχές με μικρότερα αυτοκίνητα, που λατρεύει ο θεατής. Θα πείτε, συμμετέχουν κ.ά. Σαφέστατα, και για αυτό άλλωστε τα σχετικά δελτία έχουν πλημμυρίσει τα social media. Οι δικές μας εικόνες από τους Photo Rally Press ξανά σε πλήρη σύνθεση, και συναισθηματικά και ουσιαστικά μας απογειώνει ότι θα εργαστούν πάλι μαζί στο βουνό ο Γιώργης με τον Χρήστο. «Εργάτες» με στυλ, γνώση και τεράστια εμπειρία, που επιβάλλει σεβασμό. Τα αποτελέσματα από το site της ΟΜΑΕ, στην ενότητα live.

Κυριακή πρωί

Ο τερματισμός του 24ώρου από τον ΣΙΣΑ, μια ιδιαίτερη εκδήλωση με τη no-stop Regularity προσέγγιση, εκδήλωση που αρέσει και σε πολύπειρους, ενώ την απολαμβάνουν και οι νεότεροι. Της νύχτας τα καμώματα, άλλωστε, δημιουργούν σπάνιες εικόνες που μένουν για πάντα στη μνήμη. Περνούν τα χρόνια, περιορίζονται οι πιθανότητες, αλλά κάποτε θα πάμε…

Μέχρι τότε

Πάμε Ριζούπολη, Κυριακή απόγευμα – όπου και να αγωνίζεται, ο Απόλλων είναι η ομάδα της καρδιάς μας, και αυτό δεν αλλάζει. Άλλωστε στον Απόλλωνα, όσοι έχουν την ευθύνη είναι καταδικασμένοι να φροντίζουν η ομάδα μας να είναι περήφανη και αξιοπρεπής, όπως διαχρονικά είναι ο Απολλωνιστής, εντός ή εκτός γηπέδου, με την τυπική ή με την ουσιαστική ευθύνη, που απαιτεί θυσίες σε χρόνο, κόπο αλλά και κόστος.

Στο Πόλο; Δεν πάμε… Ξυπνάει ο προληπτικός και δε ρισκάρεις να πληγώσεις ό,τι σε συναρπάζει. Ό,τι παραδέχεσαι και υποκλίνεσαι, έργο άλλωστε Αφρουδάκη-Βελλή. Γεγονός ότι ο σεβασμός σε Νίκο Δηληγιάννη και σε όλη την μπλε αμφίβια ταξιαρχία χτυπάει το καθαρόαιμο κόκκινο της Ferrari. Τι σας λέω τώρα…

Κυριακή, αργότερα

Με τα φώτα νυσταγμένα, επιστρέφουν οι συναθλητές μας από τις Αναγνωρίσεις για το ΙΡΑ, που ξαναζεί χάρη στην Ομοσπονδία μας, έργο της κ. Φωτεινής Ψαρράκου, με τον Άγγελο Ζήβα και το πολυεργαλείο, τον Τάσο Αθανασίου, δίπλα της. Σε αυτό το γεγονός παλιάς κοπής, που διατηρεί τα σωστά στοιχεία, πρωταγωνιστές είναι ισότιμα οι οδηγοί, συνοδηγοί και οι μηχανικοί τους. Ένα όμορφο, κλασάτο πάρτι που στηρίζεις, αφού από εδώ προκύπτει και η προοπτική του χώρου που υπηρετείς.

Απλώς: μας ενώνει το ΙΡΑ και γενικότερα οι θεσμοί με ΙΑ της Sporting εκδοχής, όπου και αν εμπλέκονται. Γερνάμε; Γεγονός ότι μεγαλώσαμε, και το θέμα αφορά το πώς εξελίσσεται η διαχείριση των εκδηλώσεων, αφού, κακά τα ψέματα, το αφήγημα για το παρελθόν μας κουράζει και εμάς τους ίδιους.

Σημαντικό αν άφησες κάτι, ίσως όπως η παρέα μας το «Γίνε», με καθρέφτη το «Έγιναν» και το πώς προβάλλεις τη στιγμή. Αν έχετε χρόνο, διαβάστε τη συζήτησή μας με Δημήτρη Αμαξόπουλο, Βασίλη Αναγνωστόπουλο και Γρηγόρη Πιερρουτσάκο.

Ο καθένας στο είδος του, με παρονομαστή το υψηλό επίπεδο της άποψής τους.

Καλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, λοιπόν._ Σ. Χ.

Historic Acropolis Rally

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ