18 Δεκ 2017

Η MV Holding αποκτά τον πλήρη έλεγχο της MV Agusta

Μετά την πώληση στην ComStar Invest το καλοκαίρι που μας πέρασε του μεριδίου που κατείχε στην MV Agusta η Mercedes-AMG, η MV Holding είναι αυτή που έχει πλέον τον πλήρη έλεγχο της εμβληματικής ιταλικής εταιρείας κατασκευής μοτοσικλετών.

MV Agusta

Το 2014 ήταν η χρονιά που η Mercedes-AMG ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη γνωστή ιταλική εταιρεία κατασκευής μοτοσικλετών MV Agusta, κίνηση που συνοδεύτηκε με την απόκτηση-εξαγορά του 25% του μετοχικού κεφαλαίου της MV Agusta Motor S.p.A. Ωστόσο, η σύμπραξη αυτή, η οποία επικεντρώθηκε τα τρία αυτά χρόνια αποκλειστικά στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, δεν ευοδώθηκε, καθώς τον Ιούλιο που μας πέρασε οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν το οριστικό τους διαζύγιο. Γεγονός που επικυρώθηκε και τυπικά με την πώληση του μετοχών των Γερμανών.

Πιο συγκεκριμένα, το πωληθέν μερίδιο της Mercedes-AMG αποκτήθηκε, όπως επίσημα ανακοινώθηκε το καλοκαίρι, από την ComSar Invest, μια εταιρεία που αποτελεί τμήμα του ομίλου Black Ocean Blue, η οποία με τη σειρά της βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ρώσο μεγιστάνα Timur Sardarov, ο οποίος δραστηριοποιείται στην ανατολική Ευρώπη στο χώρο της ενέργειας. Και δη, του φυσικού αερίου. Στον όμιλο αυτό όμως συμμετέχει ενεργά, μέσω της Ocean Sky,  ο Βρετανός, Oliver, Ripley, με την εταιρεία του να δραστηριοποιείται στο χώρο των αεροσκαφών και τη μητρική του Timur Sardarov στον κλάδο της πληροφορικής.

Σήμερα, μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, η ComStar Invest κατέστησε γνωστό πως μεταβιβάζει τις πρώην… γερμανικές μετοχές στην MV Holding, η οποία ελέγχει πλέον σε ποσοστό 100% την MV Agusta S.p.A. Και εδώ αρχίζει ένα ακόμα μεγαλύτερο… μπέρδεμα, καθώς μια άλλη εταιρεία, η GC Holding, που διόλου τυχαία έχει ως επικεφαλής της τον… Πρόεδρο της MV Agusta S.p.A., Giovanni Castiglioni, είναι αυτή που ελέγχει το πλειοψηφικό πακέτο της MV Agusta Holding. Η ComStar Invest, παρά τη μεταβίβαση του μεριδίου που αγόρασε από τη γερμανική εταιρεία, παραμένει ένας σημαντικός, όχι όμως και πλειοψηφικός, μέτοχος στην MV Agusta Holding.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο Giovanni Castiglioni δήλωσε χαρακτηριστικά:

«H συναλλαγή της εταιρείας MV Agusta Holding με την ComStar Invest μέσω της αύξησης κεφαλαίου και την απόκτηση των μετοχών της MV Agusta S.p.A. που στο παρελθόν είχε στην κατοχή της η Mercedes-AMG, αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το σχέδιό μας που έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση της βασικής δραστηριότητας της MV Agusta: την παραγωγή μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων. Τους τελευταίους 12 μήνες, με τα εφαρμοζόμενα μέτρα, φέραμε την MV Agusta σε θετική τροχιά ταμειακών ροών, επιτρέποντας την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης».

Όπως ανακοινώθηκε, την προσεχή περίοδο η MV Agusta θα εστιάσει την προσοχή της στην εξέλιξη ενός ολοκαίνουργιου 4κύλιδρου κινητήρα.

Από τη μεριά του, ο Timur Sardarov  δήλωσε:

«Θα εστιάσουμε μέσω της χρηματοδότησης που θα παρέχουμε στην ενίσχυση του δικτύου πωλήσεων, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ενώ συγχρόνως θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την κοινωνική και ψηφιακή μας παρουσία»._Χ.Α.

Περισσότερες φωτογραφίες:
  • MV Agusta - Mercedes-AMG
  • MV Agusta
Ετικέτες: