Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα τα σχέδιά τους να εξελίξουν από κοινού ένα ιπτάμενο όχημα αστικών μετακινήσεων που θα κινείται με ηλεκτρική ενέργεια.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η γνωστή εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing με την Porsche προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού «νέα μονοπάτια στην αγορά εναέριας κινητικότητας με στόχο την επέκτασή τους στον αναπτυσσόμενο κλάδο των αστικών μετακινήσεων». Όπως επισημαίνει σήμερα ο Γερμανός κατασκευαστής στις επίσημες ανακοινώσεις του, «με αυτή την εταιρική σχέση, οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν τις μοναδικές δυνατότητές και ιδέες τους στην αγορά καταθέτοντας τις προτάσεις τους σε εναλλακτικά οχήματα αστικής και υπεραστικής κινητικότητας.»

Αν μη τι άλλο, η απόφαση της Porsche να αφήσει για λίγο τα… γήινα δεν μαρτυρά παρά την προφανή προσπάθειά της να μετατραπεί μέσα στα προσεχή χρόνια από μια «απλή» αυτοκινητοβιομηχανία σε πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας.

«Συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα δύο κορυφαίων εταιρειών με παγκόσμια εμβέλεια για να αντιμετωπίσουμε τις πιθανές προκλήσεις σε ένα μελλοντικό τμήμα της αγοράς στον τομέα της κινητικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Detlev von Platen, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Porsche.

Όπως κατέστη γνωστό, η Boeing, η Porsche και η Aurora Flight Sciences, θυγατρική της Boeing, θα αναπτύσσουν ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης. Στις δοκιμές των πρωτοτύπων θα συμμετάσχουν μηχανικοί από τις δύο εταιρείες, καθώς και από τις θυγατρικές της γερμανικής εταιρείας, Porsche Engineering Services GmbH και Studio F.A. Porsche.

«Η συνεργασία αυτή βασίζεται στις προσπάθειές μας να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό νέο οικοσύστημα κινητικότητας», δήλωσε ο Steve Nordlund, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Boeing NeXt.

Σύμφωνα με μελέτη του 2018 την οποία πραγματοποίησε η Porsche Consulting, η ανάπτυξη της αγοράς των αστικών αερομεταφορών αναμένεται να επιταχυνθεί μετά το 2025. Όπως καταδεικνύει η ως άνω λόγω μελέτη, τα οχήματα εναέριας κινητικότητας θα μεταφέρουν επιβάτες πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά χερσαία μέσα – και μακροπρόθεσμα με χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη ευελιξία._Χ.Α.

Σχετικά με τις σκέψεις της κυβέρνησης για αύξηση των τελών στα παλιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα, πιστεύω πως...

Αποτελέσματα

Είναι άδικο γιατί τα διαθέτουν άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα που δεν μπορούν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο καθαρότερο όχημα
100% (1 ψήφος)
Είναι σωστό μέτρο, καθώς η αυξημένη ρύπανση στις μεγαλουπόλεις έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα αντικατάστασης του γηρασμένου στόλου
0% (0 ψήφοι)
Θα πρέπει να ενισχυθούν τα Μ.Μ.Μ. και υπηρεσίες τύπου car sharing για να εξυπηρετηθούν όσοι δεν μπορούν να αποκτήσουν νέο αυτ/το
0% (0 ψήφοι)
Total votes: 1
Ψηφοφορία

Τιμές - Τεχνικά