08 Νοε 2017

Οδηγούμε στην Ελλάδα το νέο Opel Grandland X

Το νέο μέλος της οικογένειας Χ της Opel βρίσκεται πλέον στη χώρα μας. Σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις, επί ελληνικού εδάφους...

Με την κατηγορία των crossovers να ξεπερνά πια το 20% επί του συνόλου των πωληθέντων αυτοκινήτων στην Ευρώπη την προηγούμενη χρονιά, η Opel δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη. Γι αυτό το λόγο το Grandland X, το νέο μεσαίο της SUV μοντέλο συμπληρώνει την ομάδα μοντέλων «Χ» δίπλα στα Mokka X και Grossland X. Το νέο Grandland X υλοποιήθηκε με τη συνδρομή των Γάλλων της Peugeot που προσέφεραν στην Opel, πολύ πριν την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας από το γκρουπ PSA, όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία –δάπεδο, κινητήρες, αναρτήσεις κοκ. Σχέση με το «3008» δεν υφίσταται στον σχεδιαστικό τομέα, αφού η Opel υιοθέτησε τις δικές της γραμμές, που παραπέμπουν στο αισθητικό DNA της. Με μήκος σχεδόν 4,5 μ. και μεταξόνιο 2.675 χλστ., δείχνει ισορροπημένο και δυναμικό για τα δεδομένα του είδους.

Η ποιότητα του εσωτερικού ακολουθεί τα γνωστά πολύ καλά επίπεδα της γερμανικής εταιρείας, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εργονομία. Έκπληξη δεν αποτελούν ούτε και οι χώροι στο πίσω κάθισμα, ενώ θετικές εντυπώσεις αφήνουν και οι χωροταξικές δυνατότητες του χώρου φόρτωσης, που κυμαίνονται, ανάλογα με τη διάταξη των πίσω καθισμάτων, από 514 έως και 1.652 λίτρα.

Οι επιβάτες του Grandland X απολαμβάνουν όλα τα προηγμένα στοιχεία συνδεσιμότητας, με την τελευταία γενιά του συστήματος IntelliLink που είναι συμβατό με Android Auto και Apple CarPlay και το σύστημα υποστήριξης Opel OnStar, που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot αλλά και νέες υπηρεσίες. Τα smartphones φορτίζονται ακόμα και ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης, ενώ για τους φίλους της μουσικής που επιθυμούν να απολαμβάνουν μία κορυφαία εμπειρία ήχου, διατίθεται προαιρετικά ένα αποδοτικό ηχοσύστημα της Denon με οκτώ ηχεία και ένα subwoofer. Το νέο Opel Grandland X προσφέρεται αρχικά με δύο κινητήρες, ένας βενζίνης και ένας ντίζελ. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για το γνωστό 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 1,2 λίτρων του γκρουπ PSA, που και αποδίδει 130 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. Η δεύτερη επιλογή είναι ένας 1.6 ντίζελ, με ισχύ 120 ίππων στις 3.500 σ.α.λ. Αμφότεροι συνδυάζονται με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων, αλλά και με το EAT6 αυτόματο κιβώτιο του γκρουπ PSA, επίσης έξι σχέσεων. Η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, ενώ διαθέσιμο είναι και το σύστημα IntelliGrip, που προσφέρει στον οδηγό πέντε διαφορετικά προγράμματα.

Οδηγώντας το αυτοκίνητο στο γοητευτικό περιβάλλον της ορεινής Αχαΐας, αυτό που παρατηρεί κάποιος από την πρώτη στιγμή είναι η πολύ καλή ποιότητα κύλισης. Η ανάρτηση είναι ελαφρά πιο σφικτά ρυθμισμένη από εκείνη του «3008», ενώ το Grandland είναι αρκετά σταθερό στις υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, διαθέτει αρκετά άμεσο σύστημα διεύθυνσης. Οι εντυπώσεις μας αυτές ήταν κοινές τόσο στην βενζινοκίνητη έκδοση των 1.2 λίτρων, όσο και στην diesel των 1.600 κυβικών εκατοστών.

Οι τιμές πώλησής του έχουν ήδη ανακοινωθεί από την ελληνική αντιπροσωπεία εδώ και δύο σχεδόν μήνες και μπορείτε να τις δείτε στο τέλος του παρόντος άρθρου, αλλά και στην ενότητα των τιμών-τεχνικών χαρακτηριστικών της ιστοσελίδας μας. Στην πατρίδα μας, το νέο γερμανικό μοντέλο προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (X-Cite, X-Plore, X-Clusive).

Δείτε το βίντεο του Opel Grandland X στην Ελλάδα! 

 

Περισσότερες φωτογραφίες:
Δείτε Τιμές και Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
Ετικέτες: