13 Φεβ 2018

Νέο Δελχί: Απόσυρση για 3,8 εκατ. οχήματα ηλικίας άνω των 15 ετών

Το επιβαρυμένο από την ατμοσφαιρική ρύπανση Νέο Δελχί φιλοδοξεί να γίνει από το τέλος του χρόνου η πρώτη πόλη της Ινδίας με συγκεκριμένη περιβαλλοντολογική πολιτική για τα «οχήματα τέλους ζωής».

Όλα τα τροχοφόρα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλικία μεγαλύτερη των 15 ετών θα αποσύρονται υποχρεωτικά και θα παραλαμβάνονται από εμπόρους απορριμμάτων για αποσυναρμολόγηση, σύμφωνα με τους νέους νόμους που ψηφίστηκαν για το Νέο Δελχί, που με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να γίνει η πρώτη πόλη της Ινδίας με εφαρμοσμένη πολιτική για τα «οχήματα τέλους ζωής». Οι νέοι νόμοι θα τεθούν σε ισχύ στην πρωτεύουσα της Ινδίας από το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι υποχρεωτικές αποσύρσεις των απαγορευμένων για κυκλοφορία οχημάτων θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2019. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται ούτε η στάθμευση σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία, στο Νέο Δελχί κυκλοφορούν περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αυτοκίνητα και δίκυκλα. Από αυτά τα 3.800.000 ξεπερνούν σε ηλικία τα 15 χρόνια. Πρώτη φορά εφαρμόζεται μια τέτοια πολιτική στην Ινδία και προφανώς ήταν καιρός, για να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση. Στους ιδιοκτήτες των αποσυρόμενων οχημάτων θα καταβάλλεται ένα αντίτιμο, το οποίο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

 

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες: