17 Ιουλ 2018

Ιταλικό Πρωτάθλημα Mini: Με στόχο το βάθρο!

Συνεχίζει την προσπάθειά του στις ιταλικές πίστες ο Θωμάς Α. Κρασώνης, με τον 17χρονο οδηγό να αποκομίζει αρνητικά, αλλά και θετικά στοιχεία από τους δύο αγώνες σε Misano και Mugello.

Εμπειρία ζωής για τον 17χρονο Έλληνα πρώην οδηγό καρτ που αξιοποιεί ιδανικά το ταλέντο του στην Ιταλία. Στο Mini Challenge με το ιδιαίτερα αξιόπιστο και ποιοτικό Mini Cooper S Works, σε θεσμό με ιδιαίτερο συναγωνισμό και σε πίστες-όνειρο. Οι δυο αγώνες του καλοκαιριού εξελίχτηκαν ως σκοτσέζικο ντους με αρνητικά και θετικά στοιχεία και κοινό παρανομαστή την εμπειρία που αποκτά ο Θωμάς σε κάθε γύρο, κάθε αγώνα. Η αρχή έγινε στην πίστα του Misano, με τον Θωμά να καταφέρνει στα χρονομετρημένα να σημειώσει τον 5ο χρόνο. Μία ποινή δέκα δευτερολέπτων στοίχισε αρκετές θέσεις στον 17χρονο Θωμά, ο οποίος όμως κατάφερε να σκαρφαλώσει στην 4η θέση μετά από εξαιρετική οδήγηση. Σε εκείνο το σημείο, προδόθηκε από τα φρένα του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει. Στο δεύτερο γύρο του αγώνα, η τύχη και πάλι δεν ήταν με το μέρος του Θωμά. Μία επαφή και ενώ πάλευε για μία θέση στο βάθρο, είχε σαν αποτέλεσμα να εγκαταλείψει για δεύτερη συνεχόμενη φορά. “Ήταν δύο άσχημα αποτελέσματα, τα οποία και μας έριξαν στην 4η θέση της βαθμολογίας”, είπε ο νεαρός Έλληνας οδηγός και συνέχισε: “Ήταν δύο αποτελέσματα, τα οποία μπορεί να μας απογοήτευσαν, αλλά παράλληλα μας πείσμωσαν.

Η συνέχεια του ιταλικού Mini Challenge βρήκε τον Θωμά και την ομάδα του σε ακόμα μία γνωστή πίστα, αυτή του Mugello. Στα χρονομετρημένα, που χαρακτηρίστηκαν από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ο Κρασώνης ξεκίνησε εντυπωσιακά σημειώνοντας τον τρίτο χρόνο της ημέρας. Στο πρώτο σκέλος, και ενώ διεκδικούσε την πρώτη θέση, τρεις γύρους πριν το τέλος προδόθηκε από τα ελαστικά του, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ακόμα μία φορά. “Η αλήθεια είναι ότι σε εκείνο το σημείο πικράθηκα πάρα πολύ, και άνθρωποι κοντά μου όπως ο Στέλιος Φάκαλης, ο πατέρας μου Άγγελος και ο αδερφός μου Φίλιππος, με στήριξαν και με βοήθησαν να κοιτάξω τον επόμενο αγώνα”, είπε ο Θωμάς. Με μεγαλύτερο πείσμα και θέληση, ο 17χρονος Θωμάς ξεκίνησε το δεύτερο σκέλος μέσα στη μάχη της κορυφής. Παρά τις επαφές στις πρώτες στροφές μετά την εκκίνηση, κατάφερε οδηγώντας καθαρά και με σύνεση, αλλά και ταχύτητα, να τερματίσει στην 3η θέση, ανεβαίνοντας στο βάθρο. “Αυτός ήταν και ο στόχος μου, τον οποίο και κατάφερα να πετύχω. Μπορεί να παραμένουμε τέταρτοι στο πρωτάθλημα χάρη και στην ομάδα μας που κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια έχοντας πλησιάσει τους πρώτους σε βαθμολογία αλλά και σε επιδόσεις. Απολαμβάνουμε ένα καταπληκτικό αυτοκίνητο κάτω από τις ιδανικές συνθήκες, όπως οι αγώνες με ίδια αυτοκίνητα”.

Δύο αγώνες πριν το τέλος, ο Θωμάς φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας, 24 βαθμούς πίσω από τον Federico Bagnasco που οδηγεί την κούρσα του τίτλου στην κατηγορία Lite. Πάντως, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι πλέον όλοι στην πίστα και στα πάντοκ σέβονται τον 17 χρόνο Έλληνα που ήρθε στο Mini Challenge από το χώρο του καρτ και το θεσμό ενιαίας μορφής με Citroen Saxo στην Αγγλία και προσαρμόστηκε υποδειγματικά, τόσο στην οδήγηση, όσο και στην επικοινωνία. Επόμενη στάση του πρωταθλήματος στη Vallelunga το Σεπτέμβριο.

Περισσότερες φωτογραφίες: